Με τον παράξενο (Δήμαρχο)

Ανήκει φανερά στο χώρο της ΝΔ και διαθέτει προϋπηρεσία στην ΟΝΝΕΔ, όμως αυτό έχει από ελάχιστη εως καμία σημασία.
Καλαμπάκα, 21 Απριλίου 2024. Ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, με την δάδα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Καλαμπάκα, 21 Απριλίου 2024. Ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, με την δάδα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
https://www.facebook.com/avramopoulos.lefteris/photos?locale=el_GR

Δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος - θα θυμάμαι το όνομα. Δεν έχει, προφανώς, σχέση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αυτό για να εξηγούμαστε: Σίγουρα δεν μοιάζει να ανήκει σε κάποιο πολιτικό τζάκι! Σε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook εμφανίζεται να μαγειρεύει «τρουφο-μανιταρο-φασολάδα» και σε ένα άλλο να στέκεται χαρούμενος (αν και υπό βροχή) δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μία γέφυρα.

Είναι δήμαρχος Μετεώρων. Λογιστής στο επάγγελμα.

Ξεχωρίζω και αντιγράφω από το βιογραφικό του σημείωμα, στην ιστοσελίδα του Δήμου Μετεώρων, ότι μεταξύ άλλων:

  • Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Καλαμπάκα με τη διατήρηση Λογιστικού Γραφείου και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.
  • Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, καθώς υπήρξε ποδοσφαιριστής του Α.Σ. Μετεώρων, του Α.Ο. Βράχου Καστρακίου, του Απόλλωνα Κρύα Βρύσης, της Α.Ο. Δόξας Διάβας και του ΑΡΗ Περιστέρας.
  • Το Μάιο του 2020 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή της Δομής Φιλοξενίας/Προσωρινής Υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών Βέροιας.
  • Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, εκλέχτηκε Δήμαρχος Μετεώρων από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 66,67%.

Ξεκάθαρα προερχόμενος από τον χώρο της ΝΔ, με «προϋπηρεσία» στην ΟΝΝΕΔ. Δεν το θεωρώ ιδιαίτερο προσόν, απλώς το καταγράφω γιατί μου κίνησε την περιέργεια και κέρδισε την προσοχή μου, με μία και μόνο απόφασή του.

Σε μία είδηση που «ψάρεψε» η HuffPost από το trikalavoice.gr, διάβασα ότι «την 1η Ιανουαρίου και με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ζήτησε τη λίστα των δημοτικών υπαλλήλων και αναφορά αποδοτικότητας για τον καθένα από τους προϊσταμένους». Το αποτέλεσμα για κάποιο λόγο δεν με εξέπληξε. Διαπιστώθηκε γρήγορα, ότι ορισμένοι δημοτικοί υπάλληλοι πήγαιναν στα γραφεία τους αραιά και που, ενώ «πριν λίγες μέρες επέστρεψε κανονικά για δουλειά υπάλληλος που αγνοούνταν από το μακρινό 2011 έπειτα από αναρρωτική που είχε πάρει, 13 χρόνια και 3 μήνες μετά»!

Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες και επιφυλάσσομαι για την ορθότητα της απόφασης να επιστρέψει στον Δήμο Μετεώρων ένας υπάλληλος που δεν έβρισκε...το δρόμο επί 13 χρόνια και 3 μήνες.

Ίσως ακουστεί σκληρό, όμως κάποιος (και εγώ μαζί) θα αναρωτηθεί, γιατί να επιστρέψει αυτός ο υπάλληλος και να μην παραμείνει για πάντα στο σπίτι του, ή όπου αλλού βρισκόταν αυτά τα 13 «πέτρινα» χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, εκφράζω προσωπικά την συμπαράταση και τον σεβασμό μου στον Λευτέρη Αβραμόπουλο - και μόνο γι αυτή την «τρελή» απόφαση, να ζητήσει λίστα εργαζομένων και αναφορά αποδοτικότητας (δηλαδή, κάτι σαν αξιολόγηση) από τους προϊσταμένους στον Δήμο Μετεώρων.

Δεν μπορώ να ξέρω πως του ήρθε η ιδέα, ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρό του, ή αν δυσαρέστησε ορισμένους από τους συνδημότες του. Ξέρω, στα σίγουρα, ότι ένας παράξενος δήμαρχος δεν φτάνει. Όμως, θα μπορούσε να είναι μία καλή αρχή. Λέμε τώρα!

Δημοφιλή