ΔΙΕΘΝΕΣ
06/09/2021 08:35 EEST | Updated 06/09/2021 08:38 EEST

Ταλιμπάν φέρονται να σκότωσαν πρώην αστυνομικό, οκτώ μηνών έγκυο, μπροστά στα παιδιά της

Τη σκότωσαν μέσα στο σπίτι της δηλώνοντας "Μουτζαζεντίν". Οι Ταλιμπαν αρνούνται την όποια εμπλοκή.

via Associated Press
Ταλιμπάν στην Καμπούλ (4 Σεπτεμβρίου 2021)

Μέλη των Ταλιμπάν φέρονται να δολοφόνησαν μια έγκυο γυναίκα και πρώην αστυνομικό στη δυτική επαρχία Γορ. Το καθεστώς όμως αρνείται την εμπλοκή μέλους τους στην υπόθεση, τονίζοντας πως έχει δοθεί αμνηστία σε όλους όσους υπηρέτησαν την προηγούμενη κυβέρνηση και τους Αμερικανού και δηλώνει πως διεξάγεται έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν σε σωφρονιστικό κατάστημα, δολοφονήθηκε το Σάββατο μπροστά στον σύζυγο και στον γιο της, ανέφερε ο Χασάν Χακίμι, ακτιβιστής από την επαρχία που ζει στο εξωτερικό ενώ δύο πρώην αξιωματούχοι στην επαρχία, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επιβεβαίωσαν το συμβάν.

«Ανησυχούμε για τις γυναίκες που εργάζονταν στην αστυνομία» και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, είπε ο κ. Χακίμι στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Οι Ταλιμπάν τις έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα».

 

Ο ακτιβιστής επέκρινε το ισλαμιστικό κίνημα για την υποτιθέμενη «γενική αμνηστία» που κήρυξε, τονίζοντας ότι οι πράξεις των μελών του βρίσκονται σε διαμετρική αντίθεση με τα λόγια των ηγετών του.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμιά αντίδραση από τους Ταλιμπάν.

Μακάβριες φωτογραφίες οι οποίες στάλθηκαν σε δημοσιογράφους εικονίζουν το θύμα αιμόφυρτο.

 

Σε βίντεο που το dpa σημειώνει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει, έφηβος, ο οποίος δηλώνει πως είναι ο γιός του θύματος, λέει πως τρεις άνδρες, που δήλωσαν ότι είναι «Μουτζαχεντίν», μπήκαν στο σπίτι τους και δολοφόνησαν τη μητέρα του μπροστά του.

«Η μητέρα μου ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα», δηλώνει. «Η κυβέρνηση πρέπει να μας πει αν ήταν Ταλιμπάν, Ντάες, ή οτιδήποτε άλλο», προσθέτει.

Ο όρος Ντάες παραπέμπει στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τη 15η Αυγούστου, έχουν κηρύξει γενική αμνηστία. Ωστόσο μέλη του ισλαμιστικού κινήματος κατηγορούνται για τη διάπραξη πολλών φρικαλεοτήτων. 

Πηγές: BBC, DPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ