Μετά την Άμπερ Χερντ, απάτη με δόλωμα τον Κιάνου Ριβς στο Ηράκλειο: Πήραν 150.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 6 ατόμων.
RB/Bauer-Griffin via Getty Images

Το ποσό των 150.000 ευρώ απέσπασαν απατεώνες από μια 55χρονη Ηρακλειώτισσα, προσποιούμενοι τον διάσημο ηθοποιό Κιάνου Ριβς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του cretapost, τον Ιούνιο του 2021 η γυναίκα δέχτηκε μήνυμα στο Instagram δήθεν από τον Κιάνου Ριβς που της ζητούσε χρήματα για να πληρώσει τους φόρους των δικαιωμάτων της τελευταίας ταινίας που έκανε. Για την πείσει της είπε ότι θα της επέστρεφε τα χρήματα, και μάλιστα διπλάσια, από τα κέρδη που θα είχε.

Η 55χρονη το πίστεψε και άρχισε να στέλνει ποσά σε 4 τραπεζικούς λογαριασμούς που της είχε υποδείξει: Συνολικά έδωσε στους απατεώνες 150.000 ευρώ. Μετά από δύο μήνες, ξαφνικά, σταμάτησε την επικοινωνία. Η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία τον Ιανουάριο του 2022. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, πέντε αλλοδαπών και μιας ημεδαπής (5 Νιγηριανοί και μια 60χρονη Ελληνίδα). Σύμφωνα με δημοσίευμα του cretalive, μία από τις συναλλαγές που γίνονταν κατά διαστήματα έγινε σε ΑΤΜ στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα έγινε γνωστή και υπόθεση απάτης στον Βόλο, με αντίστοιχο δόλωμα την ηθοποιό Άμπερ Χερντ.

Με πληροφορίες από Cretapost, Cretalive, ΑΠΕ-ΜΠΕ