Μυτιλήνη: Εκκενώθηκε αεροπλάνο λόγω καπνών στο εσωτερικό του

Το αεροπλάνο αναχωρούσε στις 3.20 σήμερα το μεσημέρι με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Αθήνας και σε αυτό επέβαιναν 68 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος.
NurPhoto via Getty Images

Η ύπαρξη καπνού τόσο στην καμπίνα των επιβατών όσο και στο θάλαμο της διακυβέρνησης διέκοψε τη διαδικασία της τροχοδρόμησης αεροπλάνου τύπου ATR 72-600 της Olympic Air στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Το αεροπλάνο αναχωρούσε στις 3.20 σήμερα το μεσημέρι με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Αθήνας και σε αυτό επέβαιναν 68 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος. Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η ύπαρξη του καπνού, η διαδικασία τροχοδρόμησης διακόπηκε και δόθηκε εντολή εκκένωσης του αεροσκάφους. Επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία του αεροδρομίου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης και σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι ο καπνός πιθανόν να οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα που με το σβήσιμο των κινητήρων για να διακοπεί η διαδικασία της τροχοδρόμησης δεν εξελίχθηκε σε φωτιά.

Το αεροσκάφος το οποίο έφτασε με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, λόγω καθυστερημένης άφιξης του στην Αθήνα από άλλο δρομολόγιο, παραμένει στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για να ελεγχθεί από τεχνικό της εταιρείας. Οι επιβάτες πραγματοποιούν το ταξίδι τους με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή