Μυτιλήνη: Κάτοικοι εμπόδισαν το πλοίο «Mare Liberum» της ΜΚΟ Sea Watch να δέσει στο λιμάνι

Ξανά σε αναστάτωση η Προκυμαία Μυτιλήνης - Οι κάτοικοι θεωρούν ότι δρα «υπέρ των ΜΚΟ».
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ομάδα κατοίκων της Μυτιλήνης δεν επέτρεψε το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλοίο «Mare Liberum» να δέσει για τροφοδοσία στο λιμάνι της πόλης. Το πλοίο ανήκει στην μη κυβερνητική οργάνωση με την ονομασία «Sea Watch» με εμπειρία στις θαλάσσιες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ήδη έχει προσεγγίσει δύο φορές και το έχουν αποτρέψει- θεωρώντας ότι δρα «υπέρ των ΜΚΟ», οι οποίες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αυτή την περίοδο έχουν στοχοποιηγθεί συλλήβδην, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό σάιτ Στο Νησί .

Με βίντεό της η οργάνωση καταγγέλλει επίθεση στη Σκάλα Λουτρών το βράδυ της Δευτέρας. «Μας απειλούσαν και έριχναν βενζίνη στο κατάστρωμα» σημειώνει.

Το πλοίο αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ από τις λιμενικές αρχές έγινε γνωστό στο πλήρωμα ότι δεν μπορεί να πλεύσει στα ανατολικά και βόρια του νησιού λόγω συνεχιζόμενων ασκήσεων και βολών του Στρατού.

Σημειώνεται, ότι το πλοίο ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Σκάλας Λουτρών, νότια της Μυτιλήνης απ′ όπου αναχώρησε μετά από καταγγελλόμενη επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του, από αγνώστους το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)