Μητσοτάκης: Είναι επίσημο, ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο

Τι ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ για 10 ημέρες.
SAKIS MITROLIDIS via Getty Images

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανοίγει κανονικά σε όλη την Ελλάδα ενώ στις «κόκκινες» περιοχές οι αγορές θα πραγματοποιούνται με click away.

Συγκεκριμένα, στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου, προκειμένου να στηριχθεί ο εμπορικός κόσμος σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης θα ισχύουν αυστηροί κανόνες και κάλεσε επιχειρηματίες και καταναλωτές να τους σεβαστούν. Αναμένονται οι λεπτομέρειες από το Νίκο Χαρδαλιά για το πως ακριβώς θα ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, ενώ το μόνο που έγινε γνωστό από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για να μην υπάρξει συνωστισμός.

Στο τέλος της τοποθέτησης του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε –μετά και από σχετικά αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης- ότι δεν θα προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση στην αύξηση του προστίμου για όσους δεν τηρούν τα μέτρα στα 500 ευρώ, αλλά για 10 ημέρες θα παραμείνει στο σημερινό ύψος του, δηλαδή στα 300 ευρώ.

Νωρίτερα σήμερα και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είχε δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, για την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Για την μετακίνηση στα μαγαζία θα πρέπει να αποστέλεται μήνυμα το οποίο θα έχει δίωρη διάρκεια και σε αυτό το διάστημα θα επιτρέπεται η μετάβαση από δήμο σε δήμο.