Μεξικό: Ιταλός επιχειρηματίας δολοφονείται μέρα μεσημέρι

Καθώς ετοιμαζόταν να πάει να πάρει τις κόρες του από το σχολείο.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Dusan Ilic via Getty Images

Ιταλός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου στην πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ χθες Παρασκευή στην Παλένκε, όπου ζούσε μόνιμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο Ραφαέλ Αλεσάντρο Τούνεζι σκοτώθηκε μέρα μεσημέρι, στο αυτοκίνητό του, καθώς ετοιμαζόταν να πάει να πάρει τις κόρες του από το σχολείο, ανέφερε το γραφείο του πολιτειακού εισαγγελέα. Αστυνομικοί που έφθασαν επιτόπου «τον βρήκαν στο εσωτερικό οχήματος (...) με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες».

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του πολυτελούς ξενοδοχείου Quinta Chanabnal, στην Παλένκε, ζούσε για χρόνια στην Τσιάπας και θεωρείτο ειδικός στον πολιτισμό των μάγια.

Η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για τους μεξικανούς και τους ξένους τουρίστες, λόγω του αρχαιολογικού χώρου που θεωρείται από τους σημαντικότερους του πολιτισμού των μάγια.

Οι επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές του Μεξικού έχουν πολλαπλασιαστεί. Την 21η Ιανουαρίου, δύο Καναδοί σκοτώθηκαν κι ένας τρίτος τραυματίστηκε από πυρά σε ξενοδοχειακό συγκρότημα κοντά στην Κανκούν.

Σύμφωνα με τις αρχές, συμμορίες κακοποιών εκβιάζουν συχνά εμπόρους και επιχειρηματίες.

Στις 24 Μαΐου, έντεκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε επιθέσεις σε ξενοδοχείο και δύο μπαρ στη Σελάγια, στο κεντρικό τμήμα του Μεξικού.

Η χώρα έχει καταγράψει –με επίσημα δεδομένα – πάνω από 340.000 φόνους και δεκάδες χιλιάδες εξαφανίσεις από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν εξαπολύθηκε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ.