Μεξικό: Καρχαρίας κατασπάραξε μητέρα που προστάτευσε την 5χρονη κόρη της (Βίντεο)

Οι ντόπιοι άφησαν αργότερα λουλούδια για το θύμα σε έναν αυτοσχέδιο βωμό που είχε στηθεί στην παραλία στο σημείο όπου πέθανε.
Mark Newman via Getty Images

Μια γυναίκα από το Μεξικό πέθανε μετά από επίθεση καρχαρία καθώς κολυμπούσε με την πέντε ετών κόρη της σε παραλία της πόλης Melaque που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανο στο Μεξικού.

Ο Rafael Araiza, επικεφαλής του τοπικού γραφείου πολιτικής προστασίας, δήλωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο (2/12) σε μικρή απόσταση από την παραλία της πόλης.

Σύμφωνα με τις αρχές η νεκρή γυναίκα έχει τακτοποιηθεί ως μια 26χρονη τουρίστας που ονομάζεται Maria Fernandez Martinez Jimenez, αναφέρει το CBS News.

Παρά τη γρήγορη ανταπόκριση των διασωστών, πέθανε από απώλεια αίματος από το τραύμα που υπέστη από τον καρχαρία.

Τοπικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η Μaria βοήθησε την κόρη της να σωθεί, τοποθετώντας την σε μια πλωτή πλατφόρμα παιχνιδιού, όταν συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο.

Μητέρα και κόρη έπαιζαν σε μια πλωτή πλατφόρμα μόλις 20 μέτρα από την ακτή, όταν επιτέθηκε ο καρχαρίας. Στη παραλία διεξαγόταν αγώνας κολύμβησης ο οποίος στη συνέχεια διακόπηκε.

Το θύμα προσπαθούσε να ανέβει πάνω στην πλωτή πλατφόρμα όταν ο καρχαρίας της δάγκωσε το πόδι. Η κόρη της γλίτωσε από θαύμα τον τραυματισμό παρόλο που ήταν δίπλα της.

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση, καλώντας τους ντόπιους και τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από το νερό μετά την τραγωδία.

Οι ντόπιοι άφησαν αργότερα λουλούδια για το θύμα σε έναν αυτοσχέδιο βωμό που είχε στηθεί στην παραλία στο σημείο όπου πέθανε.

Οι αρχές έκλεισαν τις παραλίες Melaque και Barra de Navidad για προληπτικούς λόγους.

Οι επιθέσεις καρχαρία είναι σχετικά σπάνιες στο Μεξικό.

Οι καρχαρίες στην πραγματικότητα δεν είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο, λέει η NOAA, σημειώνοντας ότι μόνο περίπου δώδεκα από περισσότερα από 300 είδη καρχαριών έχουν εμπλακεί σε επιθέσεις που σχετίζονται με τον άνθρωπο.

Δημοφιλή