ΔΙΕΘΝΕΣ
07/11/2019 11:26 EET | Updated 07/11/2019 12:32 EET

Μία πλήρως λειτουργική φωτογραφική μηχανή Hasselblad από Lego

Δεν μοιάζει με το πρωτότυπο μοντέλο μόνο ως προς την εξωτερική εμφάνιση, αλλά είναι πανομοιότυπη και ως προς τον εσωτερικό μηχανισμό.

Hasselblad/Facebook

Τελικά, δεν υπάρχουν όρια στην φαντασία της Lego. Μετά από μινιατούρες πασίγνωστων τοπόσημων,  την ανθισμένη κερασιά σε κλίμακα ένα προς ένα, τώρα έχουμε και μια θρυλική φωτογραφική μηχανή Hasselblad.

Η  Έλεν Σαμ, από την Ταϊβάν, φωτογράφος, σχεδιάστρια και κατασκευάστρια της Lego, παρουσίασε μια πλήρως λειτουργική κάμερα κατασκευασμένη με κυβάκια. Είναι βασισμένη πάνω στην Hasselblad 503CX, μοντέλο που έκανε την εμφάνισή του στην αγορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980, με παραπομπές στην ιστορική σειρά 500, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1950.

Χρησιμοποίησε 1.120 διαφορετικά κυβάκια και μέσα σε δύο μόνον ώρες είχε έτοιμη την κιτρινόμαυρη φωτογραφική μηχανή της. Οπως δήλωσε η Ελεν Σαμ, «Σχεδίασα με κυβάκια την κάμερα γιατί είμαι και φωτογράφος, με το  μοντέλο αυτό, να είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Αγαπώ πάρα πολύ τους χειροκίνητους μηχανισμούς της συγκεκριμένης φωτογραφικής μηχανής».

Η εκδοχή με κυβάκια της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών, αυτού του εμβληματικού μοντέλου, δεν μοιάζει μόνον με το πρωτότυπο, ως προς την εξωτερική εμφάνιση, αλλά είναι πανομοιότυπη και ως προς τον εσωτερικό μηχανισμό. Η Hasselblad της Ελεν Σαμ, διαθέτει, σκόπευτρο, γυάλινο φακό, κάτοπτρο, κουμπί λήψης με ελατήριο, μετρητή λήψεων, ενώ παίρνει φιλμ 35mm.

Για να μπορέσει η Lego να την βγάλει στην παραγωγή, θα πρέπει να προσελκύσει 10.000 υποστηρικτές. Αν αυτό καταστεί εφικτό, τότε το σχέδιο, θα υποβληθεί για επανεξέταση μαζί με άλλα παιχνίδια. Στην συνέχεια, η εταιρεία θα διαλέξει αυτά που θεωρεί τα πιο επιτυχημένα εμπορικά, προκειμένου να κυκλοφορήσουν στα καταστήματα της.

youtube

Πηγή: My Modern Met