ΜΙΕΤ: «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση»

Όταν η παιδεία δεν ήταν υποχρέωση αλλά αγώνας και κατάκτηση. Η εξαιρετική έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης επιστρέφει τον Σεπτέμβριο.
ΜΙΕΤ

Πάνω από 60 οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, 2.500 επισκέπτες, συγκινητικά σχόλια και ενθουσιώδη ευχαριστήρια σημειώματα: αυτός είναι ένας σύντομος απολογισμός της περιοδικής έκθεσης «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση» (1453-1821), που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης στον εμβληματικό χώρο του παλαιού Χρηματιστηρίου της οδού Πεσμαζόγλου.

Τα πολύτιμα τεκμήρια από το Ιστορικό & Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤ και τα σπάνια βιβλία από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες της Ελλάδας, πλαισιωμένα από πρωτότυπες διαδραστικές εφαρμογές, ταξίδεψαν τους επισκέπτες στα χρόνια που η παιδεία δεν ήταν υποχρέωση αλλά αγώνας και κατάκτηση.

Η έκθεση ολοκλήρωσε το ταξίδι της στις 30 Ιουνίου, ωστόσο, η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, το ζωηρό ενδιαφέρον του Τύπου, καθώς και το πλήθος αιτημάτων επίσκεψης από την εκπαιδευτική κοινότητα, οδήγησαν στην απόφαση της επαναληπτικής λειτουργίας της από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2022.

Info

«Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση» (1453-1821)»

Παλαιό Χρηματιστήριο, Πεσμαζόγλου 1

Σχολικές/ ομαδικές επισκέψεις και ξεναγήσεις κατόπιν συνεννόησης στο email: sophiapel@yahoo.com και στο 210 3221335.

Οι κρατήσεις ξεκινούν από τώρα.