Μόλις 12 ετών και «ζωντάνεψε» την Ελληνική Επανάσταση με Lego

Μπράβο του!
.
.
youtube

Τι κάνει ένα παιδί 12 ετών κλεισμένο στο σπίτι λόγω πανδημίας;

Κάποια τρελαίνουν τους γονείς τους, άλλα υποφέρουν από τον εγκλεισμό, και κάποια προδιαγράφουν το μέλλον τους και την ελπίδα γι′ αυτή τη χώρα.

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι ο Χριστόδουλος Σπανός, ο οποίος με πενιχρά μέσα, αλλά με πολύ μεράκι και φαντασία δημιούργησε μια Lego stopmotion ταινία με θέμα την ιστορική μάχη της Αράχωβας και την στρατηγική ιδιοφυΐα του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

«Επρόκειτο για λεπτοδουλειά. Όλες οι κινήσεις έγιναν κομμάτι κομμάτι και μετά το δούλεψα στο editing επιλέγοντας ποιες φωτογραφίες ήθελα να κρατήσω και ποιες όχι και φυσικά να βάλω και τα λόγια.» δηλώνει στη HuffPost Greece o Χριστόδουλος Σπανός. Χρειάστηκε αρκετές μέρες για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα αφιερώνοντας τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα.

Η μουσική επένδυση της ταινίας ανήκει στον Βαγγέλη Παπαθανασίου και η επιλογή από τον Χριστόδουλο έγινε όχι μόνο γιατί τον γοητεύει η μουσική του μεγάλου Ελληνα δημιουργού, αλλά και γιατί πιστεύει πως η συγκεκριμένη υπόκρουση ταιριάζει απόλυτα για να “ντύσει” μια μάχη.

Για τον Χριστόδουλο η Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλά μια επέτειος, αλλά κάτι βαθύτερο. Οι προσπάθειες των Ελλήνων να σώσουν τον πολιτισμό τους, να διώξουν τους κατακτητές και να φτιάξουν ένα κράτος όπου θα ζούν ελεύθεροι είναι αξίες διαχρονικές που πρέπει ακόμη και σήμερα να μας εμπνέουν και να μας δημιουργούν την υποχρέωση να τις διαφυλάσσουμε.

«Θέλω να δω μια Ελλάδα η οποία θα είναι δημιουργική» υπογραμμίζει σχολιάζοντας σχετικά με το πως οραματίζεται το μέλλον της πατρίδας μας.

Εάν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ενέπνευσαν τον νεαρό σκηνοθέτη για να καταφέρει να φτιάξει από το τίποτα κάτι τόσο ωραίο, τότε με απόλυτη βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι ο Χριστόδουλος Σπανός μας κάνει να ελπίζουμε για μια άλλη Ελλάδα που δεν θα γκρινιάζει, αλλά θα δημιουργεί.

Δημοφιλή