Μπαλόνια που μετατρέπονται σε φορέματα - Οι δημιουργίες του Φρέντρικ Τγέραντσεν που εντυπωσίασαν

Μια νέα τάση «ανθίζει».
Instagram

Ο Νορβηγός απόφοιτος του Central Saint Martins και σχεδιαστής μόδας Φρέντρικ Τγέραντσεν, εντυπωσίασε στην πασαρέλα της σχολής King’s Cross στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας γιγαντιαία μπαλόνια τα οποία ξεφουσκώνουν για να σχηματίσουν φορέματα, με αποτέλεσμα να κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Τα μπαλόνια-φορέματα του σχεδιαστή «έκλεισαν» το φετινό show CSM Fashion Design Womenswear των πτυχιούχων αποφοίτων. Το show έλαβε χώρα στη σχολή στις 30 Μαΐου και 43 σπουδαστές παρουσίασαν τις τελικές δημιουργίες τους.

Τα μοντέλα φορούσαν πελώριες φουσκωμένες σφαίρες από λάστιχο που σχημάτιζαν φούσκες γύρω από το σώμα και το κεφάλι τους. Ενα μοντέλο ήταν ντυμένο με ένδυμα από μαύρο ελαστικό με γιγαντιαία φουσκωμένα μανίκια σε σχήμα μπανάνας. Ένας αριθμός πολύχρωμων μπαλονιών ξεφούσκωναν κατά τη διάρκεια του show και μεταμορφώνονταν σε ενδύματα και φούστες. Μια απλή βαλβίδα επέτρεπε στο μοντέλο να αφήσει να φύγει ο αέρας και στη συνέχεια να αναδυθεί από το μπαλόνι.

Η κολεξιόν που παρουσίασε ο Νορβηγός σπουδαστής αποτελείται από οκτώ δημιουργίες, κάθε μία εκ των οποίων περιλάμβανε ένα «μπαλόνι». Όλες ήταν από ελαστικό. Ο δημιουργός δήλωσε στο περιοδικό Love ότι προμηθεύθηκε το υλικό από τη Σρι Λάνκα oπου στηρίζουν τους ντόπιους καλλιεργητές λαστιχόδεντρων (φίκος ο ελαστικός, η επιστημονική ονομασία).

Αρχικά, ο σχεδιαστής ήθελε να σπουδάσει γλυπτική και αυτό είναι εμφανές μέσα από τις δημιουργίες του. «Εμπνεύστηκα από αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας μου. Ήθελα να αναπαραστήσω το θολό των ίδιων των αναμνήσεων» εκμυστηρεύτηκε στη Vogue. «Η εμφάνιση της φούσκας στην πασαρέλα, είναι το όνειρο. Το ξεφούσκωμά της οπτικοποιεί τη στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι έχουμε μια συνείδηση».

Για την κολεξιόν του, ο Τγέραντσεν έλαβε το βραβείο L’Oreal Professional Young Talent Award και στον λογαριασμό του στο Instagram μπορεί κανείς να απολαύσει τις δημιουργίες του.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)