Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια και 11,5 χρόνια για τη δολοφονία της Καρολάιν στο Εφετείο

Κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ισόβια και 11,5 χρόνια κάθειρξης προβλέπει η ποινή του Εφετείου για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς, του σκύλου τους, αλλά και για ψεύδη καταγγελία και ψεύδη κατάθεση, ενώ του επέβαλλε και χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Νωρίτερα, οι διορισμένοι συνήγοροι του, τους οποίους ο ίδιος δεν έχει αποδεχτεί, αιτήθηκαν το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με τον εισαγγελέα να ζητά την απόρριψη του. «Ο κατηγορούμενος κατέστησε το θύμα αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί οικοπέδου που αγοράστηκε κυρίως από την οικογένεια της. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στις προπαρασκευαστικές του εγκλήματος πράξεις. «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα του κατηγορουμένου για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά και για την κλήση σε κατάθεση του πατέρα της Κάρολαιν Κράουτς.

Η εισαγγελική πρόταση- καταπέλτης

Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του κατηγορουμένου, ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για ένα πρόσωπο με «ναρκισιστική διαταραχή» και χειριστική συμπεριφορά. «Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δε δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δε δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισισμού τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή του πιλότου για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του και την θανάτωση της σκυλίτσας τους, τον Μάιο του 2021.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος απουσιάζει από το εδώλιο, καθώς τον περασμένο Ιούνιο κατά την διάρκεια της δίκης ενώπιον του ΜΟΕ, παραιτήθηκε της έφεσής του, ενώ παραίτηση δηλώσαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης που είχε ορίσει ο ίδιος. Το δικαστήριο έχει προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων, τους οποίους δεν αποδέχθηκε, με έγγραφό του, ο κατηγορούμενος. Ωστόσο με απόφαση του δικαστηρίου η δίκη συνεχίστηκε με τους δικηγόρους που έλαβαν εντολή να παρασταθούν προς υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

“Θέλησε να αποκρύψει σκοτεινά στοιχεία του χαρακτήρα του;” αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην αλλαγή της συμπεριφοράς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και στην απόφασή του να παραιτηθεί μεσούσης της δευτεροβάθμιας δίκης σχολίασε: «Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;».

Περιγράφοντας την άτυχη 20χρονη έκανε λόγο για ένα «λαμπερό πλάσμα γεμάτο ζωή» που γνώρισε τον κατηγορούμενο σε ευαίσθητη ηλικία και θαμπώθηκε. «Η Κάρολαιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μια σχέση συνεξάρτησης. Η Κάρολαιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;».

Πηγή: Dikastiko

Δημοφιλή