Μπομπ Ντίλαν: 1,8 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία για ένα τραγούδι του

Η ηχογράφηση του «Blowin’ in the Wind» έγινε τον Μάρτιο του 2021. Ήταν η πρώτη μετά το 1962, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε.
via Associated Press

Μία νέα εκτέλεση του πολύ επιτυχημένου τραγουδιού του Μπομπ Ντίλαν «Blowin’ in the Wind» πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον Οίκο Christie’s στο Λονδίνο για 1,5 εκατομμύρια λίρες (1,8 εκατ. ευρώ).

Η ηχογράφηση έγινε τον Μάρτιο του 2021, η πρώτη μετά το 1962, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε, μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του Μπομπ Ντίλαν, Τ. Μπόουν Μπαρνέτ και μια μικρή μπάντα μουσικών, στο Λος Άντζελες και στο Νάσβιλ.

Η πώληση, ξεπέρασε την αρχική εκτιμώμενη τιμή που δηλώσει ο οίκος δημοπρασιών, η οποία είχε οριστεί μεταξύ 600.000 (700.000 ευρώ) και 1 εκατομμυρίου λιρών (1.2 εκατ. ευρώ).

Η νέα εκτέλεση που ηχογραφήθηκε σε «Ionic Original», ένα νέο είδος δίσκου που συνδυάζει υλικά που χρησιμοποιούνται για τα CD και τους δίσκους βινυλίου, έχει σύμφωνα με τον Τ Μπόουν Μπαρνέτ την αξία ενός «έργου τέχνης».

«Πιστεύω και ελπίζω ότι εκείνος που το αγόρασε θα το εκτιμήσει τόσο όσο εμείς που το δημιουργήσαμε και θα το προσέξει όπως ένα πίνακα ζωγραφικής ή οποιοδήποτε άλλο μοναδικό έργο τέχνης».

Πηγή: Variety, The Guardian

Δημοφιλή