ΔΙΕΘΝΕΣ
15/12/2019 21:23 EET | Updated 15/12/2019 21:48 EET

Μποτσουάνα: Ανάκληση κυνηγετικών αδειών σε δύο άντρες που σκότωσαν ελέφαντα

Οι κυνηγοί κατέστρεψαν και το κολάρο του ελέφαντα που συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα, προκειμένου να εξαφανίσουν οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.

ASSOCIATED PRESS

Η κυβέρνηση της Μποτσουάνα απαγόρευσε το κυνήγι σε δύο επαγγελματίες κυνηγούς, καθώς σκότωσαν ελέφαντα που συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα και στην συνέχεια κατέστρεψαν το κολάρο, προκειμένου να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία.

Σε δήλωσή του αργά το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Τουρισμού δήλωσε ότι οι επαγγελματίες κυνηγοί Μάικλ Λι Πότερ και Κέβιν Σαρπ, παρέδωσαν τις άδειες τους ύστερα από την δολοφονία του ελέφαντα στα τέλη Νοεμβρίου.

Οι εθνικότητες των δύο κυνηγών δεν έχουν γίνει γνωστές. Ο Πότερ έχασε την άδεια του επ′ αόριστον ενώ ο Σαρπ, για τρία χρόνια.

«Επιπλέον, οι δύο κυνηγοί θα αντικαταστήσουν το κατεστραμμένο κολάρο, ενώ το υπουργείο θα συνεργαστεί με την κυνηγετικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας», ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο.

Το 2015, κυνηγοί είχαν σκοτώσει στην Ζιμπάμπουε, το λιοντάρι «Σεσίλ», που επίσης συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα, με τον κόσμο τότε να αντιδρά έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απόφαση του προέδρου της Μποτσουάνα, Μογκουέτσι Μασίσι, τον Μάιο, να άρει την απαγόρευση του κυνηγιού ελέφαντα, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η απαγόρευση είχε γίνει πέντε χρόνια νωρίτερα από τον προκάτοχό του, τον Ιαν Χάμα, έναν ένθερμο υποστηρικτή της προστασίας της ζωής των άγριων ζώων.

 

 

 

Πηγή: HuffPost UK