Η πρώτη συνέντευξη του Τζίμι Μπένετ: «Η Αρτζέντο άρχισε να με φιλάει- ναι κάναμε σεξ»

Eric Gaillard / Reuters

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζίμι Μπένετ, που κατηγορεί την ηθοποιό Άζια Αρτζέντο ότι τον κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν έφηβος, δήλωσε, στο πλαίσιο της πρώτης του τηλεοπτικής συνέντευξης από τότε που αναδείχθηκε η υπόθεση, πως οι δυο τους είχαν «ολοκληρωμένη» επαφή.

Μιλώντας στο ιταλικό La 7, ο Μπένετ- ο οποίος ήταν 17 ετών όταν έλαβε χώρα η φερόμενη κακοποίηση το 2013 (στην Καλιφόρνια το ηλικιακό όριο συναίνεσης είναι τα 18) και η Αρζέντο 37- είπε, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Γκόρντον Σάτο, πως «όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα».

«Άρχισε να με φιλά όλο και περισσότερο...και άρχισα να νιώθω πως ήταν λιγότερο κάτι φιλικό και περισσότερο κάτι που η ίδια προσπαθούσε να πιέσει ή να εξερευνήσει».

«Έβαλε τα χέρια της πάνω μου και με έσπρωξε στο κρεβάτι, όπου μου έβγαλε το παντελόνι».

Ερωτηθείς για το αν επρόκειτο για «ολοκληρωμένη» επαφή, ο Μπένετ επιβεβαίωσε πως ήταν, υπονοώντας ότι έκαναν σεξ, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Phil McCarten / Reuters

Ο Μπένετ ήταν επτά ετών όταν έπαιξε τον γιο της στο «The Heart is Deceitful Above All Things» το 2004. Τον Αύγουστο οι NY Times είχαν αναφέρει σε δημοσίευμά τους πως η Αρτζέντο είχε πληρώσει τον Μπένετ 380.000 δολάρια, αφού είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες της ίδιας για βιασμό της από τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, που την έκαναν μια από τις δυνατότερες «φωνές» του κινήματος #MeToo. Η ίδια υποστηρίζει πως του έδωσε χρήματα μόνο για να τον βοηθήσει σε μια δύσκολη περίοδο και αρνείται τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης- και σεξουαλικών σχέσεων εν γένει- με τον Μπένετ.

Όπως είπε ο 22χρονος για το περιστατικό του 2013, συνάντησε την Αρτζέντο σε ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες, ενώ ο ίδιος συνοδευόταν από έναν άνδρα, τον οποίο η ηθοποιός έκανε να νιώθει ανεπιθύμητος, οπότε και αποχώρησε. Τότε, όπως είπε ο Μπένετ, η Αρτζέντο του έδωσε σαμπάνια και τον έριξε στο κρεβάτι. Ο δικηγόρος της ηθοποιού, μιλώντας στο ABC News αρνήθηκε πως του η Αρτζέντο πρόσφερε σαμπάνια στον νεαρό ή ότι του επιτέθηκε.

Κατά τη συνέντευξή του, ο Μπένετ είπε πως, μετά τη σαμπάνια, έβαλε μουσική, κάπνισε ένα τσιγάρο και «μου είπε για μια ταινία που είχε στο μυαλό της. Ήθελε να είμαι σε αυτήν. Είχε αρχίσει με το που μπήκα στο δωμάτιο. Με φιλούσε πολύ και μου έπιανε το πρόσωπο και κατά κάποιον τρόπο με εξέταζε και μου έλεγε “ω γιε μου πόσο μου έλειψες”».

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος που του πήρε τη συνέντευξη,αναφέρθηκε στην επίμαχη φωτογραφία όπου οι δυο τους φαίνονται στο κρεβάτι, με τον Μπένετ να απαντά πως «ναι, ήταν στο κινητό μου, ναι, ήταν αφού κάναμε σεξ». Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος σχολίασε πως στη φωτογραφία δεν φαίνεται ιδιαίτερα αναστατωμένος ή φοβισμένος, προκαλώντας τα χειροκροτήματα του κοινού. «Καταλαβαίνω. Κατανοώ τις εννοείς» είπε ο Μπένετ, με τον δικηγόρο του να παρεμβαίνει και να ρωτά εάν το κοινό θα χειροκροτούσε εάν επρόκειτο για γυναίκα που είχε βιαστεί: «Πώς μπορούν να ερμηνεύσουν τι συνέβαινε στο μυαλό του, ή στην καρδιά του, με βάση το φύλο του;».