ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/10/2020 18:31 EEST | Updated 01/10/2020 19:01 EEST

ΝΑΤΟ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε μηχανισμό στρατιωτικής αποκλιμάκωσης με απευθείας γραμμή επικοινωνίας

«Μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων», σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Συμμαχίας.

EMMANUEL DUNAND via Getty Images

Ένας «διμερής μηχανισμός στρατιωτικής αποκλιμάκωσης» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δημιουργήθηκε μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων ανάμεσα στους στρατιωτικούς αντιπροσώπους Ελλάδας και Τουρκίας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Συμμαχίας.

Όπως αναφέρεται, ο μηχανισμός αυτός έχει σκοπό να μειώσει τον κίνδυνο «περιστατικών και ατυχημάτων» στην ανατολική Μεσόγειο και περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας απευθείας γραμμής επικοινωνίας (hotline) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για απεμπλοκή στη θάλασσα ή στον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Μέρκελ «φρενάρει» τις κυρώσεις στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε πως καλωσορίζει τη δημιουργία του μηχανισμού, ο οποίος «μπορεί να βοηθήσει να δημιουργηθεί ο χώρος για διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της υποκείμενης διένεξης, και είμαστε έτοιμη να τον αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους». 

Στο μεταξύ, την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εμφανίζεται να «φρενάρει» η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στην ειδική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως επιθυμεί «εποικοδομητικούς δεσμούς» με την Τουρκία, τη στιγμή που η Κύπρος αντιστέκεται σε πιέσεις να εγκρίνει τις κυρώσεις στη Λευκορωσία εάν δεν επιβληθούν κυρώσεις και στη γείτονα για τις παράνομες δραστηριότητές της στη Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μητσοτάκης: Η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post