Νέα Υόρκη: Τραγωδία με 20χρονη που πυροβολήθηκε ενώ έσπρωχνε το καροτσάκι του μωρού της

Εκτάκτως συνεδριάζουν σήμερα οι βουλευτές της πολιτείας της Νέας Υόρκης, προκειμένου να επανεξετάσουν την νομοθεσία περί οπλοκατοχής.
Manuel Arias Duran via Getty Images

20χρονη γυναίκα δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και σκοτώθηκε χθες, Τετάρτη 29 Ιουνίου, ενώ έσπρωχνε το καροτσάκι του μωρού της, σε δρόμο της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.

Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά της. Ωστόσο, το παιδί είναι σώο και αβλαβές, σύμφωνα με τις αρχές.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, στο Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν, ο δήμαρχος της πόλης, Έρικ Άνταμς, ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό του δράστη.

«Θα βρούμε τον άνθρωπο που ευθύνεται για αυτό το φρικτό έγκλημα. Θα τον εντοπίσουμε και θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη», τόνισε.

Ο πυροβολισμός προήλθε από ένοπλο άντρα ντυμένο στα μαύρα, ο οποίος την πλησίασε από πίσω.

Προς το παρόν δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων, εναντίον ανθρώπων στους δρόμους και το μετρό της Νέας Υόρκης, πολλές εκ των οποίων ήταν τυχαίες.

Στο μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, οι βουλευτές της πολιτείας της Νέας Υόρκης θα συνεδριάσουν εκτάκτως, προκειμένου να χαλαρώσουν τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, έπειτα από τη σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο, με ψήφους 6 έναντι 3, έκρινε αντισυνταγματικό έναν νόμο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης που περιόριζε το δικαίωμα των πολιτών να φέρουν κρυμμένα όπλα σε δημόσιους χώρους. Έδωσε κατά συνέπεια το δικαίωμα στους Νεοϋορκέζους, να βγαίνουν οπλισμένοι από το σπίτι τους.

Αμέσως μετά η κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το κοινοβούλιο, προκειμένου να αναθεωρήσει τη νομοθεσία της πολιτείας, ώστε να συμμορφώνεται με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Προειδοποίησε ωστόσο, ότι η απόφαση θα οδηγήσει σε περισσότερα περιστατικά βίας με πυροβόλα όπλα.

Οι βουλευτές της Νέας Υόρκης επιδιώκουν να διατηρήσουν όσους περισσότερους περιορισμούς μπορούν σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή, τηρώντας παράλληλα την απόφαση. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ορίσουν και ποιοι είναι οι «ευαίσθητοι χώροι», στους οποίους οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να φέρουν όπλα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει επισημάνει ότι θα δεχθεί να χαρακτηριστούν «ευαίσθητοι χώροι» τα δικαστήρια, τα σχολεία και τα κυβερνητικά κτίρια. Δεν πρόκειται ωστόσο, να δεχθεί ο χαρακτηρισμός να χρησιμοποιηθεί ευρέως. Στην απόφασή του ανέφερε ξεκάθαρα ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν όλο το νησί του Μανχάταν «ευαίσθητο χώρο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Δημοφιλή