ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/08/2020 12:04 EEST | Updated 19/08/2020 13:44 EEST

Νέα εστία κορονοϊού, σε γηροκομείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Κρούσματα μεταξύ τροφίμων και εργαζομένων.

Yulia Shaihudinova via Getty Images

Νέα εστία μετάδοσης του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, σε γηροκομείο στον Εύοσμο.

Ειδικότερα, θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ιδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό.

Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο «Ιπποκράτειο» και ένα άτομο στο «Παπανικολάου», ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Ολοι τους έχουν ήπια συμπτώματα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ,το μέλος της Διοίκησης της «Εστίας Παπαγεωργίου» πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας.

Στο εν λόγω Ιδρυμα φιλοξενούνται συνολικά 45 ηλικιωμένοι ενώ το προσωπικό αποτελείται από 25 άτομα. Οπως εξήγησε ο κ. Μίλκας όταν τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου μία ηλικιωμένη τρόφιμος του Ιδρύματος παρουσίασε πυρετό κλήθηκε ο ΕΟΔΥ και υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ όλοι οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Ιδρύματος. Τα αποτελέσματα βγήκαν χθες, Τρίτη, και έδειξαν ότι 15 τρόφιμοι και επτά εργαζόμενοι είναι θετικοί σε Covid-19. «Αυτή τη στιγμή γίνεται δεύτερος μοριακός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ στους εναπομείναντες. Στη «Εστία» γίνονται απολυμάνσεις ενώ το εναπομείναν προσωπικό θα διανυκτευρεύει σε ξενώνα για ασθενείς και συγγενείς ασθενών από επαρχία o οποίος έχει απολυμανθεί» πρόσθεσε ο κ. Μίλκας.

Πηγή: ΑΠΕ

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post