Νέα Καληδονία: Νεκρός άνδρας από επίθεση καρχαρία σε διάσημη παραλία

Ο καρχαρίας επιτέθηκε, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στα χέρια και τα πόδια του με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταλήξει επί τόπου.
Frederic Desmoulins via Getty Images

Επίθεση από καρχαρία, μπροστά τα μάτια έντρομων παραθεριστών, δέχθηκε Αυστραλός τουρίστας σε διάσημη παραλία της Νέας Καληδονίας.

Ο 59χρονος κολυμπούσε σχεδόν 150 μέτρα από την ακτή της διάσημης παραλίας Νουμέα, όταν δέχθηκε την φονική επίθεση την Κυριακή (19/2), σύμφωνα με τις αρχές.

Ο καρχαρίας επιτέθηκε, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στα χέρια και τα πόδια του με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταλήξει επί τόπου.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση από καρχαρία που σημειώνεται κοντά στην παραλία Σατό- Ρουαγιάλ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Δύο άνδρες που έπλεαν κοντά στο σημείο όπου έγινε η επίθεση μετέφεραν τον άνδρα στην ακτή όπου οι διασώστες επιχείρησαν να του κάνουν ανάνηψη.

Την ώρα της επίθεσης, αρκετοί ήταν οι άνθρωποι που κολυμπούσαν σε νερό. Ακολούθησαν σκηνές πανικού με όσους βρισκόταν μέσα στη θάλασσα να τρέχουν έντρομοι να σωθούν στην ακτή.

Οι αρχές έχουν κλείσει τις περισσότερες παραλίες στην περιοχή και ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπισμό καρχαριών στα κοντινά νερά.

Στις 29 Ιανουαρίου, μία 49χρονη δέχθηκε επίσης επίθεση από καρχαρία στη περιοχή. Η γυναίκα έφερε σοβαρά τραύματα ενώ λίγες μέρες νωρίτερα και ένα σέρφερ είχε πέσει θύμα επίθεσης από καρχαρία.

Η Νέα Καληδονία είναι η 13η χώρα στον κόσμο σε επιθέσεις καρχαριών σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα, που διατηρεί αρχεία από το 1958.

Δημοφιλή