Νέα οικιστική πρόταση και αγορά στη Μεσσηνία

Κατοικίες τριών τύπων εντός του Navarino Dunes και αγορά με πάνω από 20 καταστήματα για όλους τους επισκέπτες.
Costa Navarino
Costa Navarino
Costa Navarino

Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των κατοικιών Costa Navarino Residence η Costa Navarino.

Εντός της πρώτης περιοχής ανάπτυξης, στη Navarino Dunes, δημιουργείται η νέα γειτονιά Valley Greens με κατοικίες τριών διαφορετικών τύπων, οι οποίες παραδίδονται «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key). Στη Valley Greens θα δημιουργηθούν semi-detached κατοικίες 2-3 υπνοδωματίων επιφάνειας από 135 τ.μ. έως και 250 τ.μ. αντίστοιχα, καθώς και detached κατοικίες 4 υπνοδωματίων επιφάνειας από 300 τ.μ., ενώ οι περισσότερες θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Η πώλησή τους ξεκινά την τρέχουσα περίοδο, ενώ η κατασκευή τους προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026.

Σύμφωνα με το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης της Costa Navarino, στο σχεδιασμό και την κατασκευή των κατοικιών θα εφαρμοστούν οι αρχές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής που περιλαμβάνουν φυτεμένα δώματα, συστήματα αυτοματισμού (έξυπνης κατοικίας/smart home) και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών επωφελούνται από μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης (property και facility management), και ενοικίασης, καθώς και προνομιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino.

Παράλληλα, στον χώρο υπάρχει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αυθεντικών εμπειριών, χώροι γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, signature γήπεδα γκολφ και μια παραλία μήκους 1 χλμ.

Με την ολοκλήρωση όλων των γειτονιών, η συνολική κάλυψη παραμένει στο 10% της έκτασης των 1.300 στρεμμάτων του Navarino Dunes, διασφαλίζοντας ότι το 90% παραμένει ακάλυπτο, με κύρια χρήση το φυσικό ή το οργανωμένο πράσινο.

Costa Navarino
Costa Navarino
Costa Navarino

Σε λειτουργία η Navarino Agora

Ενας νέος διαδραστικός, πολυπολιτισμικός χώρος, ανοικτό σε όλους όσοι ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία, λειτουργεί στην περιοχή της Costa Navarino.

Βρίσκεται στην περιοχή Navarino Waterfront και συνδυάζει πάνω 20 επιλεγμένα καταστήματα, εστιατόρια, street food, θερινό σινεμά κι εμπειρίες VR. Ένα ευρύ πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων με μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και βιβλίου, bazaar αντικών και πολλές ακόμη εκδηλώσεις, δίνει τη δυνατότητα σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την τέχνη, τόσο της περιοχής αλλά και από όλο τον κόσμο.

Μέσα στον Ιούλιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, θα φιλοξενηθούν δύο χορευτικές παραστάσεις στο αμφιθέατρο της Navarino Agora. Στις αρχές του μήνα ξεκινά και σειρά δράσεων μαζί με το Ίδρυμα, με στόχο την προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη έκθεση βιβλίου.

Τον Αύγουστο, η Navarino Agora θα παρουσιάσει bazaar αντικών, στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης που διεξάγεται στην Κυπαρισσία, από την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και τον Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί φιλοξενηθεί κονσέρτο κλασικής μουσικής στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας».

Τον Σεπτέμβριο, χάρη στη στρατηγική συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, φοιτητές και νέοι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους κατά τη διάρκεια του “Art Market”. Τον ίδιο μήνα, το κοινό θα απολαύσει κορυφαία έργα της μεγάλης οθόνης στο θερινό σινεμά, ενώ θα ακολουθεί συζήτηση για την κάθε ταινία με την παρουσία καλλιτεχνών, στο πλαίσιο του “Oxbelly nights”. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται με τον κινηματογράφο Δαναό και την διεθνώς αναγνωρισμένη ΜΚΟ Oxbelly, που έχει ιδρύσει ο παραγωγός Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος.

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης μουσικές και χορευτικές παραστάσεις σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, φορείς και καλλιτέχνες, καθώς και αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών για μικρούς και μεγάλους, σκιτσογράφους που θα δημιουργούν πορτρέτα και καρικατούρες, και πολλές ακόμη δράσεις.

Τέλος, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το 1 “Μεσσηνιακό Φεστιβάλ Οίνου” σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Στη Navarino Agora οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιόλαδου, γευστικές δοκιμές τοπικών τυριών και κρασιών, ενώ σε εβδομαδιαία βάση θα πραγματοποιείται λαϊκή αγορά με φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Δημοφιλή