Νέα Ζηλανδία: Τρισχαριτωμένη μικρή φώκια μπουκάρει σε σπίτι και φέρνει τα πάνω κάτω

Η φώκια, την οποία η οικογένεια ονόμασε «Όσκαρ», αποδείχθηκε ευγενική συντροφιά.
.
.
Other

Μια νεαρή φώκια γεμάτη περιέργεια επέστρεψε στη θάλασσα, αφού πρώτα έκανε έφοδο σε σπίτι της Νέας Ζηλανδίας, παρενόχλησε τη γάτα που κατοικούσε εκεί, άραξε στο διάδρομο για μερικές ώρες, ενώ τα παιδιά κοιμόντουσαν στον επάνω όροφο, και ως εκ θαύματος δεν κατέστρεψε τίποτα.

Η οικογένεια Ρος, έμεινε εμβρόντητη όταν το πρωί της Τετάρτης, 17 Αυγούστου, βρήκαν το μωρό-φώκια στο σπίτι τους, στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο απέχει περίπου 150 μέτρα από την ακτή.

Ο Φιλ Ρος, ο οποίος τυχαίνει να είναι θαλάσσιος βιολόγος, νιώθει ότι ήταν μεγάλη ατυχία να είναι ο μοναδικός που έλειπε από το σπίτι εκείνη τη στιγμή.

«Το αστείο είναι ότι πρόκειται πραγματικά για τη μοναδική έκτακτη ανάγκη της οικογένειας, όπου θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει στο σπίτι ένας θαλάσσιος βιολόγος. Έχασα πραγματικά την ευκαιρία μου να λάμψω».

Ο Ρος αφηγείται ότι η σύζυγός του, Τζεν, σηκώθηκε λίγο πριν τις 6:00, το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να πάει στο γυμναστήριο.

«Καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο, κάτι ακούστηκε σαν να μουγκρίζει. Θεώρησε πως θα ήταν το σκυλί κάποιου και δεν έδωσε παραπάνω σημασία».

Οι πληθυσμοί της φώκιας της Νέας Ζηλανδίας, κυνηγήθηκαν, μέχρι που σχεδόν εξαφανίστηκαν. Πλέον, αποτελούν προστατευόμενο είδος και ο αριθμός τους σταδιακά αυξάνεται.

Η μικρή φώκια συνελήφθη από δασοφύλακα, προκειμένου να πιστρέψει στη θάλασσα
Η μικρή φώκια συνελήφθη από δασοφύλακα, προκειμένου να πιστρέψει στη θάλασσα
Other

Ο Ρος ανέφερε ότι η φώκια είχε κατορθώσει να περάσει μέσα από δύο πόρτες για να εισβάλει στο σπίτι. Επιπλέον, είναι βέβαιος ότι η φώκια πιθανά ακολούθησε την Κόκο, τη γάτα της οικογένειας.

Η Τζεν ξύπνησε τα δύο παιδιά τους, για να δουν «το νέο τους κατοικίδιο».

Η φώκια, την οποία η οικογένεια ονόμασε «Όσκαρ», αποδείχθηκε ευγενική συντροφιά. Ο Ρος είπε ότι δεν ήταν ασυνήθιστο να βλέπεις νεαρές φώκιες να περιφέρονται στην περιοχή αυτή την εποχή του χρόνου, καθώς μόλις άρχισαν να απογαλακτίζονται και να κυκλοφορούν μόνες τους.

«Υποθέτω, όπως όλοι οι έφηβοι, έτσι και οι φώκιες δεν παίρνουν απαραίτητα λογικές αποφάσεις».