Νιου Τζέρσεϊ: Προσπάθησε να προσλάβει δολοφόνο για να σκοτώσει ένα κορίτσι 13 ετών

Εάν, ο Κονσεϊσάο καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.
Man with a Gun
Man with a Gun
DrGrounds via Getty Images

Ένας άνδρας, 57 ετών, από το Νιου Τζέρσεϊ κατηγορείται ότι προσπάθησε να προσλάβει έναν δολοφόνο για να σκοτώσει ένα κορίτσι, 13 ετών, στο Τέξας, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη (16/8).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρμάντο Κονσεϊσάο από το Νιούαρκ τον Μάιο του 2021, συνάντησε ένα άτομο - στο δικαστήριο προσδιορίστηκε ως «άτομο 1» - και του έδωσε τη διεύθυνση του υποψήφιου θύματος, μια φωτογραφία του και μετρητά.

Στη συνέχεια, το «άτομο 1» πήγε οδικός από το Νιου Τζέρσεϊ στο Τέξας, όπου έμεινε για περίπου μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας τράβηξε φωτογραφίες από το σπίτι του υποψήφιου θύματος και τη γύρω περιοχή πριν επιστρέψει στο Νιου Τζέρσεϊ, αναφέρει το κατηγορητήριο.

Την 1η Νοεμβρίου 2021, ο Κονσεϊσάο συναντήθηκε ξανά με το «άτομο 1» για να συζητήσουν ένα σχέδιο δολοφονίας του κοριτσιού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αναφέρει το CBSNews.

Ο «άτομο 1» είπε στον Κονσεϊσάο ότι γνωρίζει «έναν τύπο» που «χρεώνει δεκαπέντε δολάρια για να λυθεί το πρόβλημα», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το «άτομο 1» ρώτησε: «Αν όλη η οικογένεια είναι εκεί, τι θα πρέπει να κάνει».

Ο Κονσεϊσάο φέρεται να του είπε να ακολουθήσει το σχέδιο και να δολοφονήσει το κορίτσι, προσθέτοντας, «Τελειώστε το. Δεν με νοιάζει».

Το κορίτσι είναι ασφαλές, είπαν οι αρχές. Δεν υπήρχε καμία πληροφορία για το πώς το υποτιθέμενο σχέδιο αποκαλυφθηκε, ή πιθανώς ματαιώθηκε.

Εάν, ο Κονσεϊσάο καταδικαστεί αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.