Νεκρή θεωρούν τη Μαντλίν Γερμανοί εισαγγελείς - Παιδόφιλος ο ύποπτος

Το μήνυμα της οικογένειας ΜακΚάν.
STRINGER via Getty Images

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως 13 χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν από ξενοδοχείο στην Πορτογαλία, όπου παραθέριζε με τους γονείς της.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες γερμανοί εισαγγελείς θεωρούν ότι η μικρή Μαντλίν είναι νεκρή και η αστυνομία χειρίζεται την υπόθεση ως ανθρωποκτονία. Ωστόσο, η βρετανική αστυνομία μέχρι και σήμερα έχει κρατήσει την υπόθεση ως υπόθεση απαγωγής και εξαφάνισης, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για το αν είναι ζωντανή ή νεκρή.

Η βρετανική και η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσαν ότι έχουν έναν νέο ύποπτο στην υπόθεση της εξαφάνισης το 2007 της τρίχρονης τότε Μαντλίν ΜακΚάν, απευθύνοντας έκκληση για πληροφορίες σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο που εκτίει ποινή σε φυλακή της Γερμανίας για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο βασικός ύποπτος είναι ένας 43χρονος Γερμανός, παιδόφιλος και έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος φυλακίστηκε το περασμένο έτος για τον βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η ΜακΚάν εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της την 3η Μαΐου, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών της οικογένειας στην Πορτογαλία, ενώ οι γονείς της έτρωγαν με φίλους στο θέρετρο Πράια ντε Λουζ.

Η γερμανική αστυνομία ευελπιστεί ότι κάποιος θα ξέρει κάτι παραπάνω για την υπόθεση και θα εμφανιστεί να βοήθησει. Έχουν δημοσιεύσει τα στοιχεία του άνδρα καθώς και φωτογραφίες από το βαν, που λέγεται ότι είχε εκείνη την περίοδο και το είχαν δει στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, και έχουν ζητήσει τη βοήθεια του κόσμου.

Το μήνυμα των γονιών της

Οι γονείς της δήλωσαν ότι η ανακοίνωση για την ύπαρξη ενός νέου υπόπτου είναι πιθανόν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση. Αναζητούν ίχνη της σε ολόκληρο τον κόσμο επί 13 χρόνια.

«Η Κέιτ και ο Γκέρι αισθάνονται ότι πιθανόν να είναι πολύ σημαντικό», είπε στο BBC radio ο Κλάρενς Μίτσελ, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας.

«Δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή, αλλά είναι ρεαλιστές», πρόσθεσε.

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, θέλουν να γνωρίζουν τι συνέβη στην κόρη τους για να έχουν ειρήνη και να παραπεμφθεί όποιος είναι υπεύθυνος (για την εξαφάνιση) στη δικαιοσύνη», είπε ο Μίτσελ.

(Με πληροφορίες από BBC)

Δημοφιλή