Νέο DS 7 με τρία plug-in hybrid κινητήρια σύνολα

Νέα εμφάνιση με δικίνητη έκδοση E-TENSE 225 και τετρακίνητες E-TENSE 4x4 300 και E-TENSE 4x4 360
LAURENT NIVALLE

Εφθασε ο καιρός να ανανεωθεί το DS 7 CROSSBACK του 2017 και τώρα παρουσιάζεται ως απλό DS 7, με αρκετές αλλαγές στην εμφάνιση και περισσότερο εξοπλισμό.

Σχεδιαστικά, το εντελώς νέο εμπρόσθιο τμήμα, ξεχωρίζει με πιο έντονες γραμμές, ενώ η φωτιστική υπογραφή αναπτύσσεται με μια ακόμη πιο εκφραστική εμφάνιση, συνδυάζοντας πιο λεπτούς προβολείς DS PIXEL LED VISION 3ης γενιάς και φώτα ημέρας DS LIGHT VEIL.

Μάλιστα, το DS PIXEL LED VISION 3.0 βελτιστοποιεί την απόδοση του φωτός.

Η φωτεινή δέσμη είναι πιο ισχυρή, με σημαντικά πιο μεγάλη εμβέλεια, η οποία πλέον έχει φτάσει έως και τα 380 μέτρα. Όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι μικρότερη από 50 χλμ./ώρα, το πλάτος της δέσμης είναι 65 μέτρα. Επίσης, ο φωτισμός στις στροφές και στις γωνίες, ελέγχεται από την ένταση των εξωτερικών LED της μονάδας PIXEL, ανάλογα με την γωνία του τιμονιού.

Στο εσωτερικό, οι νέες επενδύσεις δημιουργούν ένα πιο φρέσκο περιβάλλον, με δύο χρώματα δέρματος Nappa: Basalt Black και Pearl Grey, νέα ταπετσαρία με μια πρωτότυπη τεχνοτροπία φινιρίσματος στην επένδυση από δέρμα Nappa, μαργαριταρένιες ραφές που προσφέρονται στα νέα χρώματα White και Zephyr, δερμάτινο τιμόνι με δερμάτινη ακόμα και την επένδυση για τον αερόσακο, ανάγλυφα ένθετα τεχνοτροπίας «Clous de Paris» που συναντάμε στην υψηλή ωρολογοποιία κ.ά.

Οσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, το DS 7 θα προσφέρεται από το 2023, με τρία plug-in υβριδικά σύνολα και ένα συμβατικό.

DS

Το προσθιοκίνητο DS 7 E-TENSE 225, διαθέτει κινητήρα βενζίνης PureTech 180 και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, τοποθετημένο στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων.

Το νέο DS 7 E-TENSE 4x4 300 και το νέο DS 7 E-TENSE 4x4 360, είναι οι τετρακίνητες προτάσεις της εταιρείας, με κινητήρα PureTech 200 και με ηλεκτρικά μοτέρ 110 και 112 ίππων, σε κάθε άξονα.

Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh, προσφέρει έως και 81 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αστικό κύκλο WLTP, ενώ ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο ώρες σε Wallbox 7,4 kW.

Ο κινητήρας 130 BlueHDi εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος στη γκάμα του μοντέλου.

Το σύστημα infotainment είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές για το νέο DS 7 με την ενσωμάτωση του DS IRIS SYSTEM. Η επανασχεδιασμένη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 12 ιντσών, διαθέτει ένα μενού που αποτελείται από widget για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της με μία μόνο κίνηση, ενώ δίνει και πρόσβαση στη λειτουργία Android Auto, CarPlay μέσω wi-fi.

Επίσης, διαθέτει το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, ένα σύστημα που ρυθμίζει την απόσβεση ανάλογα με τα δεδομένα που παίρνει η κεντρική μονάδα ελέγχου από την κάμερα που βρίσκεται μπροστά και «σκανάρει» το δρόμο για κακοτεχνίες, όπως και το DS NIGHT VISION, μια κάμερα υπερύθρων που σαρώνει το οδόστρωμα και τις άκρες του για να ανιχνεύσει ποδηλάτες, πεζούς και ζώα σε αποστάσεις έως και 100 μέτρων.