Νίκος Φίλης για παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ: «Κακό ήταν αυτό;» (βίντεο)

Καραμανλής: «Να ρωτήσετε τον κύριο Ρουμπάτη και τον κύριο Τσίπρα, όταν παρακολουθούσαν τους Τροϊκανούς και τους υπουργούς» - Φίλης: «Κακό είναι αυτό;»
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Η τηλεοπτική παραδοχή έγινε από τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Σε αιχμή που άφησε ο κύριος Φίλης για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο θπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε ερώτηση: «Να ρωτήσετε τον κύριο Ρουμπάτη και τον κύριο Τσίπρα...όταν παρακολουθούσαν τους Τροϊκανούς και τους Υπουργούς», με τον πρώην υπουργό Παιδείας να δηλώνει υπό τη μορφή ρητορικού ερωτήματος: «Κακό είναι αυτό;».

- «Α, σας αρέσει αυτό;», επέμεινε ο κύριος Καραμανλής.

- «Ήταν επίσημο αυτό, ήταν προστασία», υποστήριξε ο Νίκος Φίλης, επιμένοντας ότι ο κύριος Βαρουφάκης το έχει ήδη πει και στη Βουλή.

Στην ερώτηση: «Ποιος το αποφάσισε αυτό;» ο κ. Φίλης ανέφερε: «Η Κυβέρνηση, ο κ. Βαρουφάκης. Το δήλωσε στη Βουλή ο άνθρωπος...το είπε για λόγους ασφάλειας».

«Παρακολουθήσατε τους υπουργούς σας…Παρακολουθήσατε και τον Πιτσιόρλα και τον Σαγιά για λόγους ασφάλειας;», ρώτησε επανερχόμενος ο υπουργός Υποδομών με τον Νίκο Φίλη να απαντά: «Όχι βέβαια, τους άλλους, τους άλλους, τον κ. Βαρουφάκη μόνο».

Δημοφιλή