«Νόμιζαν ότι ήταν πολύ νέος για καρδιακή πάθηση», προειδοποιεί μητέρα που έχασε τον γιο της

Περίπου 12 άτομα ηλικίας κάτω των 35 ετών πέθαιναν κάθε εβδομάδα στη Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας μίας καρδιακής πάθησης που δεν είχε διαγνωστεί.
.
.
Facebook

Μία μητέρα, ο γιος της οποίας πέθανε εξαιτίας μίας καρδιακής νόσου, συμβούλεψε τους γονείς πώς να αναγνωρίζουν τα ύποπτα σημάδια και τους προέτρεψε να εμπιστεύονται το ένστικτό τους στην περίπτωση που πιστεύουν ότι το παιδί τους είναι σοβαρά άρρωστο.

Ο Τζόρνταν Σίμον σε ηλικία 16 ετών διαγνώστηκε με διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Μετά από πολλές νοσηλείες στο νοσοκομείο υπεβλήθη τελικά σε μεταμόσχευση καρδιάς, καταφέρνοντας στη συνέχεια να ζήσει το όνειρό του: να γίνει ανιματέρ. Δυστυχώς, τον περασμένο Νοέμβριο πέθανε σε ηλικία 25 ετών.

Η μητέρα του Σάρα Τούστιν από το Κεϊμπριτζσάιρ, ανέφερε πως δεν κατηγορεί τους γιατρούς, οι οποίοι δεν διέγνωσαν νωρίτερα το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο γιος της. Ωστόσο, λέει ότι θα είχε πεθάνει «μέσα σε λίγες ώρες» αν δεν επέμενε εκείνη πως κάτι συμβαίνει.

«Επειδή ήταν νέος, οι γιατροί νόμιζαν ότι δεν έπασχε από καρδιακή νόσο» ανέφερε η μητέρα του Τζόρνταν Σίμον, για να προτρέψει τους γονείς να δουν τα ύποπτα συμπτώματα. «Εάν υπάρχουν γονείς που έχουν παρατηρήσει παρόμοια συμπτώματα στα παιδιά τους» όπως να λαχανιάσουν εύκολα και να νιώθουν υποτονικοί, «μην μείνετε στην πρώτη διάγνωση από το νοσοκομείο ή τους γιατρούς», λέγοντάς τους να το ψάξουν περισσότερο.

Μία έκθεση του British Heart Foundation, ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος για την καρδιαγγειακή έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι περίπου 12 άτομα ηλικίας κάτω των 35 ετών πέθαιναν κάθε εβδομάδα στη χώρα, εξαιτίας μίας καρδιακής πάθησης που δεν είχε διαγνωστεί.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή