Νότια Αφρική: Νεαρός δολοφόνησε τη μητέρα του και ήπιε το αίμα της

Την σκότωσε επειδή δεν του έδωσε δέκα ραντ για να αγοράσει ναρκωτικά.
.
.
Facebook

«Θέλω να δηλώσω ένοχος και να τελειώνουμε» φέρεται να είπε στο δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε.

Αυτά ήταν τα λόγια του Θαμπάνγκ Μοσοάνε, 24 ετών, ο οποίος είπε στο Ειρηνοδικείο του Κόστερ ότι σκόπευε να παραδεχτεί ότι σκότωσε τη μητέρα του.

O νεαρός Νοτιαφρικανός δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές τη μητέρα του και στη συνέχεια ήπιε το το αίμα της.

Η αστυνομία τον βρήκε να κάθεται δίπλα από τη σορό της μητέρας του και τον συνέλαβε. Το πρόσωπο και τα ρούχα του ήταν καλυμμένα στο αίμα.

Ντυμένος στα μαύρα, με μαύρες παντόφλες και ένα κόκκινο παλτό εμφανίστηκε για λίγο στο δικαστήριο την Δευτέρα.

Εκεί βρισκόταν δύο θείες του. Το δικαστήριο είπε ότι θα έδινε την υπόθεσή του στο περιφερειακό δικαστήριο, όπου θα έπρεπε να καταθέσει για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα, η θεία του Ναόμι Μοσοάνε, ζήτησε να εφαρμοστεί στο έπακρο ο νόμος. «Πρέπει να τιμωρηθεί για ό,τι έκανε» είπε η Ναόμι.

«Διέπραξε μία από τις πιο ειδεχθείς αμαρτίες στη χώρα. Πρέπει να πάρει ένα μάθημα. Πρέπει να μάθει το μάθημά του και να υποστεί την τιμωρία. Μαχαίρωσε τη μητέρα του μέχρι θανάτου.

»Αυτό που έκανε στην αδελφή μου είναι λάθος και μας πονά όλους. Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να δηλώσει ένοχος. Είναι αυτός που σκότωσε τη μητέρα του και ήπιε το αίμα της. Το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει αναλόγως» είπε.

«Πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να του δοθεί εγγύηση. Πρέπει να μείνει στη φυλακή για πολύ καιρό. Πρέπει να του επιβληθούν ισόβια» είπε η δεύτερη θεία του. Η αδελφή μου δεν θα επιστρέψει στη ζωή εξαιτίας του» είπε η άλλη του θεία.

«Ήταν ένα προβληματικό παιδί. Ο δίδυμος αδελφός του τον φοβάται. Ο Θαμπό δεν θα δεχθεί ποτέ την συγνώμη του αδελφού του».

Στις 9 Μαΐου ο Μοσοάνε φέρεται να δολοφόνησε την μητέρα του Κεντισαλέτσε Μοσοάνε, μαχαιρώνοντάς την πολλές φορές στο σπίτι της στο Μαθοπεστάντ.

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο Μοσοάνε σκότωσε την μητέρα του επειδή δεν του έδωσε δέκα ραντ για να αγοράσει ναρκωτικά. Η δίκη του θα ξεκινήσει ξανά στις 7 Ιουλίου.

Πηγή: News24.com