Ντέιβιντ Φούλερ: Ο νεκρόφιλος δολοφόνος που κακοποίησε σεξουαλικά 101 πτώματα νεκροτομεία

Δήλωσε ένοχος σε ακόμη 23 κατηγορίες
.
.
KENT POLICE

Ένας νεκρόφιλος δολοφόνος παραδέχθηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά 23 νεκρές γυναίκες σε νεκροτομεία νοσοκομείων.

Πρόκειται για τον Ντέιβιντ Φούλερ, 68 ετών, ο οποίο δήλωσε ένοχος σε ακόμη 12 κατηγορίες για σεξουαλική διείσδυση σε πτώμα και τέσσερις κατηγορίες για κατοχή πορνογραφίας την περίοδο 2007 - 2020 στο δικαστήριο Croydon Crown την Πέμπτη (3/11).

Ο πρώην ηλεκτρολόγος του νοσοκομείου Τάνμπριτζ Γουέλς στο Κεντ της Αγγλίας, ο οποίος εκτίει ήδη ισόβια για τη δολοφονία δύο γυναικών και τη σεξουαλική κακοποίηση 78 πτωμάτων γυναικών, εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να βρεθεί αντιμέτωπος με ακόμη 16 κατηγορίες, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο Φούλερ είχε πρόσβαση σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, όπου προχωρούσε στις φριχτές του πράξεις.

Η αστυνομία του Κεντ ανέφερε πως μια έρευνα έχει οδηγήσει σε στοιχεία που συνδέονται με συνολικά 101 θύματα και οι τελευταίες κατηγορίες σχετίζονται με 23 ακόμη θύματα, τα οποία ήταν όλες νεκρές ενήλικες γυναίκες. Οι 10 δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

.
.
KENT POLICE

Ο νεκρόφιλος Φούλερ φυλακίστηκε για τον ξυλοδαρμό και τον στραγγαλισμό της 25χρονης Γουέντι Κνέλ, 25 ετών, και της Καρολίν Πίερς, 20 ετών, προτού τους επιτεθεί σεξουαλικά σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις στο Κεντ το 1987.

Κατέγραφε επίσης τον εαυτό του να κακοποιεί τα πτώματα, ανάμεσα στα οποία ένα 9χρονο κορίτσι, δύο 16χρονες και μια γυναίκα 100 ετών, σε διάστημα 12 ετών πριν από τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο του 2020.

Στον Φούλερ επιβλήθηκαν δις ισόβια τον Δεκέμβριο του 2021 μετά την ομολογία της ενοχής του για τους φόνους, καθώς και για άλλες 51 κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες 44 που σχετίζονται με θύματα σε νεκροτομεία μεταξύ 2002 και Νοεμβρίου 2020.

Τα εγκλήματά του ήρθαν για πρώτη φορά στο φως όταν συνδέθηκε με μια από τις «ψυχρές» υποθέσεις της Βρετανίας, ένα διπλό φονικό πριν από 30 περίπου χρόνια. Στη διάρκεια της έρευνας, ο Φούλερ συνδέθηκε μέσω μια επαναστατικής μεθόδου DNA, κάτι που οδήγησε την αστυνομία στην αρρωστημένη συλλογή του με τις καταγραφές από τις κακοποιήσεις των πτωμάτων.

Η έρευνα για τα εγκλήματά του ανακοινώθηκε τον περσινό Νοέμβριο και οι αρχές συνεργάζονται με τις οικογένειες περισσότερων από 100 νεκρών θυμάτων. Η πρώτη φάση των αποτελεσμάτων της αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

.
.
KENT POLICE

Θα ερευνήσει πώς ο Φούλερ μπόρεσε να προχωρήσει στα εγκλήματά του και «γιατί πέρασαν απαρατήρητα». Αυτή η αρχική έρευνα όμως δεν θα δημοσιευτεί μέχρι «το πρώτο μισό του επόμενου έτους».

«Ο όγκος των στοιχείων από την έρευνα συνεχίζεται να αυξάνει και ο αριθμός των μαρτύρων που εξετάζονται επίσης και είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναμενόταν», αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση για την έρευνα των αρχών.

Ο τρεις φορές παντρεμένος Φούλερ συνελήφθη στις 3 Δεκεμβρίου 2020 μετά από τις προόδους στις εξετάσεις DNA. Οι αστυνομικοί όμως κατάλαβαν το πραγματικό εύρος των εγκλημάτων του όταν αποκάλυψαν αυτό που κρυβόταν στο σπίτι του. Αποθηκευμένα σε σκληρούς δίσκους υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες που είχε βγάλει με τον ίδιο να κακοποιεί δεκάδες γυναίκες και κορίτσια σε νεκροτομεία νοσοκομείων, όπου εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος.

Ο Φούλερ περίμενε το προσωπικό του νεκροτομείου να τελειώσει τη βάρδιά του προτού αποκτήσει πρόσβαση στα ψυγεία όπου αποθηκεύονταν τα πτώματα. Στα πτώματα, ορισμένα από τα οποία κακοποίησε περισσότερες από μία φορές, περιλαμβάνονταν και τρία τα οποία ήταν κάτω των 18 ετών τη στιγμή του θανάτου τους. Ορισμένα άλλα ήταν πάνω από 85 ετών.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι χρησιμοποίησε τα αρχεία των νεκροτομείων για να βρει λεπτομέρειες για τα θύματα και να τις καταγράψει στα δικά του σημειωματάρια, ενώ φέρεται να έψαξε και ορισμένα θύματά του στο Facebook. Εργαζόταν ακόμη όταν συνελήφθη και είχε πρόσβαση σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου μέσω της κάρτας του.

Δημοφιλή