«Ο αδελφός μου ο Αμαντέους»: Η άγνωστη ιστορία της Νάνερλ Μότσαρτ με την Πέμη Ζούνη

Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια, η «αόρατη» Νάνερλ Μότσαρτ, μας συστήνει τον αληθινό Αμαντέους. Παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας.

Νέες παραστάσεις φέρνει η επιτυχία του έργου του Μηνά Βιντιάδη «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους» στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Εκτός από το Σάββατο 18 Μαρτίου, όσοι δεν πρόλαβαν να δουν την Πέμη Ζούνη να ενσαρκώνει τη Νάνερλ Μότσαρτ, μαζί με τον Φοίβο Έλιο Μπέικο και τον εξαίρετο πιανίστα Διονύση Μαλλούχο στην παράσταση που υπογράφει σκηνοθετικά η Βάνα Πεφάνη, θα έχουν την ευκαιρία τόσο την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, όσο και το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου, σε διπλές παραστάσεις, στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ.

Διονύσης Μαλλούχος, Φοίβος Έλιο Μπέικο
Διονύσης Μαλλούχος, Φοίβος Έλιο Μπέικο

«Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ.

Έχει αποδειχτεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης.

Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως «παιδιά θαύματα». Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο.

Ο Μηνάς Βιντιάδης πλάι στο πορτρέτο της Νάνερλ Μότσαρτ
Ο Μηνάς Βιντιάδης πλάι στο πορτρέτο της Νάνερλ Μότσαρτ

Τα παιδικά τους χρόνια, η ανέλιξη τους, η προσωπική ιστορία της Νάνερλ Μότσαρτ και η σχέση της με τον πατέρα και τον διάσημο αδελφό της, η εξέλιξη βήμα βήμα ενός μύθου, σε μία παράσταση όπου το θέατρο συνδυάζεται με τξη μουσική.

Μια ιστορία για τις απραγματοποίητες επιθυμίες, τις αδελφικές σχέσεις, για το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, για τον έρωτα και τη μοναξιά.

Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια, η «αόρατη» Νάνερλ Μότσαρτ, μας συστήνει τον αληθινό Αμαντέους.

Info

Προπώληση εισιτηρίων:

Πήγαινε στην αρχική σελίδα