Ο Axl Rose των Guns N’ Roses κατηγορείται για βιασμό μοντέλου του Penthouse

Σε σουίτα ξενοδοχείου του 1989.
via Associated Press

Πρώην μοντέλο του περιοδικού Penthouse μήνυσε την Τετάρτη τον τραγουδιστή των Guns N’ Roses, Axl Rose, κατηγορώντας τον ότι τη βίασε το 1989 σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, το οποίος της προκάλεσε άγχος και κατάθλιψη και έβλαψε την καριέρα της.

Η Σίλα Κένεντι, 61 ετών σήμερα, κατέθεσε τη αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, ζητώντας αποζημίωση για σωματική βλάβη, πόνο και ταλαιπωρία, σοβαρή συναισθηματική δυσφορία, αγωνία, ταπείνωση, αμηχανία, άγχος και οικονομική βλάβη.

Η μήνυση κατατέθηκε βάσει ενός προσωρινού νόμου της Νέας Υόρκης, του Adult Survivors Act, που επιτρέπει στα ενήλικα θύματα να μηνύσουν για επιθέσεις που έγιναν πριν από δεκαετίες. Ο νόμος εκπέει από αύριο, Παρασκευή.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου δήλωσε: «Με απλά λόγια, αυτό το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ. Συγκεκριμένα, αυτές οι πλασματικές αξιώσεις κατατέθηκαν την ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής κατάθεσης στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Ρόουζ δεν θυμάται ότι συναντήθηκε ή μίλησε με την ενάγουσα και δεν είχε ακούσει ποτέ για αυτούς τους φανταστικούς ισχυρισμούς πριν από σήμερα. Ο κύριος Ρόουζ είναι βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα επιλυθεί υπέρ του».

Στην αγωγή της, η Κένεντι, ισχυρίζεται ότι γνώρισε τη Ρόουζ τον Φεβρουάριο του 1989 σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Μανχάταν, όπου ο τραγουδιστής την κάλεσε στη συνέχεια να συμμετάσχει σε ένα πάρτι στη σουίτα του ξενοδοχείου του.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Κένεντι είδε τον Ρόουζ να κάνει σεξ με άλλο μοντέλο προτού εκείνος θυμώσει με τη γυναίκα, διατάζοντας την να βγει από τη σουίτα του. Στη συνέχεια γύρισε προς την Κένεντι, σέρνοντάς την από τα μαλλιά στο πάτωμα και έδεσε τα χέρια της με καλσόν, προτού της επιτεθεί, ανέφερε η μήνυση.

«Ο Ρόουζ δεν έκανε καμία προσπάθεια να ζητήσει ή να σιγουρευττεί ότι η Κένεντι συναινούσε», ανέφερε η μήνυση. «Την αντιμετώπισε σαν περιουσία του, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη σεξουαλική του ευχαρίστηση».

Η μήνυση ανέφερε ότι η επίθεση άφησε την Κένεντι με δια βίου συναισθηματική, σωματική, ψυχολογική και οικονομική βλάβη με «συμπτώματα παρόμοια με διαταραχή μετατραυματικού στρες, όποτε ακούει το όνομα του Ρόουζ ή τη μουσική των Guns N’ Roses».

Διαγνώστηκε με άγχος και κατάθλιψη λόγω της επίθεσης ενώ λέει ότι έχασε και πολλά χρήματα επειδή απέφευγε νυχτερινά κέντρα και κοινωνικές δεξιώσεις σημαντικές για την καριέρα της, υπό τον φόβο ότι θα μπορούσε να συναντήσει εκεί τον Ρόουζ ή να ακούσει τη μουσική του.

Δημοφιλή