Βίντεο-προειδοποίηση: Να γιατί δεν πρέπει να τηγανίζουμε τη γαλοπούλα

«Ψήστε την γαλοπούλα, όχι το σπίτι σας».
US Consumer Product Safety Commission

Η ώρα του... πατροπαράδοτου thanksgiving έφτασε - για τους Αμερικανούς - και οι πυροσβεστικές αρχές της χώρας απευθύνουν μια προειδοποίηση που αφορά όλους μας σχετικά με το μαγείρεμα της γαλοπούλας (μιας και πλησιάζουν Χριστούγεννα).

Παράλληλα, και η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ, στην ετήσια προειδοποίησή της, λέει στους Αμερικανούς «ψήστε τη γαλοπούλα, όχι το σπίτι σας» σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και δείχνει πόσο εύκολο είναι να λαμπαδιάσει το σπίτι από το τηγάνισμα της γαλοπούλας σε μπόλικο καυτό λάδι - το λεγόμενο deep frying - καθώς είναι μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σε αντίστοιχο βίντεο, οι πυροσβέστες στη Νεβάδα υπενθύμισαν στους πολίτες που γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών να ξεπαγώνουν τα πουλερικά τους σωστά, να χρησιμοποιούν τη σωστή ποσότητα λαδιού και να διασφαλίζουν ότι η θερμοκρασία του λαδιού δεν υπερβαίνει τους 163.

Είναι αυτό που λέμε «μην το δοκιμάσετε στο σπίτι»...

Δημοφιλή