Ρωσίδα ηθοποιός σκοτώθηκε σε ουκρανικό βομβαρδισμό ενώ έδινε παράσταση σε στρατιώτες (βίντεο)

Η Πολίνα Μένσικχ έδινε παράσταση σε αίθουσα χορού στην κατεχόμενη Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.
Polina Menshikh/Instagram

Μια Ρωσίδα ηθοποιός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ουκρανικού βομβαρδισμού ενώ έδινε παράσταση στα στρατεύματα, σύμφωνα με το θέατρό της.

Η αίθουσα χορού στην κατεχόμενη Ουκρανία όπου η Πολίνα Μένσικχ έδινε παράσταση δέχτηκε επίθεση στις 19 Νοεμβρίου.

Η ηθοποιός φέρεται να έδινε παράσταση για να γιορτάσει μια ρωσική στρατιωτική γιορτή.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι περίπου 20 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό, αλλά οι ρωσικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Η κα Mένσικχ έδινε παράσταση σε αίθουσα χορού χωρητικότητας περίπου 150 ατόμων, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τη στιγμή του χτυπήματος ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια γυναίκα, προφανώς η κα Μένσικχ, φαίνεται στη σκηνή να τραγουδά και να παίζει κιθάρα, πριν ακουστεί μια έκρηξη και σβήσουν τα φώτα της αίθουσας.

Η κα Mένσικχ υπέκυψε στα τραυμάτα της στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στην ουκρανική υπηρεσία του BBC, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού επιβεβαίωσε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για το χτύπημα.

Το Portal, ένα θεατρικό στούντιο που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη και συνδέεται με την κ. Mένσικχ, δήλωσε ότι μια επερχόμενη παράσταση ενός θεατρικού έργου που είχε σκηνοθετήσει στο παρελθόν θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου 60 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου, στο χωριό Κουμάτσοβε.

Το Κουμάτσοβε βρίσκεται στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία που κατέχει η Ρωσία από το 2014. Άλλες περιοχές στην περιοχή του Ντονέτσκ υπήρξαν εστίες σφοδρών μαχών τους τελευταίους μήνες, ιδίως οι πόλεις Αβντίικα και Μπαχμούτ.

Ρώσοι φιλοπόλεμοι μπλόγκερ άσκησαν κριτική στη διοργάνωση της παράστασης καθώς συγκέντρωσε δεκάδες στρατιώτες κάτι που αποτέλεσε προφανή στόχο για ουκρανικό χτύπημα.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή