Ο ήχος που κοιμίζει ακόμα και το πιο ανήσυχο μωρό και αποθεώνεται στα σχόλια του Youtube

Πρόκειται για έναν λευκό ήχο, που μπορεί να οδηγήσει τον μέσο άνθρωπο στην τρέλα και το μέσο ζευγάρι γονέων στην απόλυτη ευτυχία.
.
ArtistGNDphotography via Getty Images
.

Πόσοι μπαμπάδες και πόσες μαμάδες ανάμεσά μας δεν επικαλέστηκαν τα θεία και όποια άλλη ουράνια δύναμη βρήκαν μπροστά τους, προκειμένου να κοιμήσουν το μωρό τους και να ξεκουραστούν, έστω και λίγες ώρες προτού φύγουν για δουλειά;

Ομολογουμένως κάθε βρέφος, έχει τη δική του προσωπικότητα και οι γονείς ανακαλύπτουν τις ιδιαίτερες μεθόδους με τις οποίες το ηρεμούν πριν κλείσει τα ματάκια του. Ακόμα και αν οι εν λόγω πρακτικές δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα για εμάς τους εξωτερικούς παρατηρητές, στον κόσμο των μωρών πίσω από όλα τα πράγματα κρύβεται μια λογική εξήγηση.

Ο μαγεμένος αυλός του παραμυθιού είναι τώρα διαθέσιμος στο YouTube

Το κλασικό παραμύθι, όπου ένας μυστήριος άντρας με όπλο έναν μαγεμένο αυλό παρασύρει ένα κοπάδι ποντίκια και απαλάσσει μια πόλη από το επικίνδυνο τρωκτικό, ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια της HuffPost. Συγκεκριμένα, στη θέση του αυλητή μπορούμε να βάλουμε ένα εξαντλημένο νεαρό ζευγάρι, στο ρόλο των ποντικιών ένα τρισχαριτωμένο μα ζωηρό μωράκι και στη θέση του αυλού τον ήχο του... απορροφητήρα μας.

Πώς θα μας φαινόταν τη στιγμή που ένα μωρό κλαίει και χτυπιέται, ξαφνικά, ο μπαμπάς ή η μαμά του να μπει στο YouTube, και αντί για ένα παιδικό νανούρισμα, να βάλει στη διαπασών το εναλλακτικό σουξέ «10 Ωρες Απορροφητήρας για μωρά»; Όσο κι αν μας ακούγεται παράξενο, τα μωρά λατρεύουν τους λευκούς ήχους, αυτούς δηλαδή που προέρχονται από τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας.

Πώς εξηγείται το φαινόμενο όπου το μωράκι μας πέφτει σε λήθαργο ακούγοντας τον απορροφητήρα

Τα μωρά, από την περίοδο που υπήρξαν ως έμβρυα, είναι συνηθισμένα στους δυνατούς και συνεχόμενους θορύβους. Ενόσω κατοικούν στη μήτρα ακούν τους εξωτερικούς ήχους και μάλιστα σε μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με εμάς. Και καθώς το νευρικό τους σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο, ένας απότομος και διαπεραστικός θόρυβος ελλοχεύει ο κίνδυνος να τα τρομάξει.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και όταν πρόκειται για το επαναλαμβανόμενο, σχεδόν υπόκοφο «βρρρρ». Αυτός ο -τόσο οικείος για τα μωρά- ήχος που προέρχεται από το εσωτερικό της κοιλιάς, λειτουργεί ως αμυντικός μηχανισμός, καλύπτοντας τους υπόλοιπους εξωτερικούς ήχους, και νανουρίζοντας το έμβρυο.

Η χαρά των μαμάδων και των μπαμπάδων δεν περιγράφεται

Τα σχόλια των μαμάδων και των μπαμπάδων κάτω από τον ήχο του απορροφητήρα στο ΥouTube. Ευγνώμονες που μαζί με το μωράκι τους ξεκουράστηκαν κι αυτοί για λίγο.
YouTube
Τα σχόλια των μαμάδων και των μπαμπάδων κάτω από τον ήχο του απορροφητήρα στο ΥouTube. Ευγνώμονες που μαζί με το μωράκι τους ξεκουράστηκαν κι αυτοί για λίγο.