Ο «μεγαλύτερος λευκός καρχαρίας» που έχει βιντεοσκοπηθεί ποτέ

Το βίντεο κατεγράφη το 2015 από τον ειδικό στους καρχαρίες θαλάσσιο βιολόγο Mauricio Hoyos Padilla. Είναι ο μεγάλος θηλυκός λευκός καρχαρίας που πέρασε στην ιστορία με το όνομα «Deep Blue» (απέραντο γαλάζιο).
Ο εντυπωσιακός λευκός καρχαρίας με το όνομα Deep Blue ενώ «παίζει» γύρω από το κλουβί με τους δύτες που τον βιντεοσκόπησαν.
Ο εντυπωσιακός λευκός καρχαρίας με το όνομα Deep Blue ενώ «παίζει» γύρω από το κλουβί με τους δύτες που τον βιντεοσκόπησαν.
YouTube

Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες περιλαμβάνονται στα πιο διάσημα ζώα στον κόσμο.
Είναι αξιοσημείωτα για το μέγεθός τους, με το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο θηλυκό δείγμα να έχει μήκος 5,83 μέτρα και βάρος 2.000 κιλά.

Το διαδίκτυο είναι ίσως το μοναδικό ασφαλές μέρος για τους περισσότερους από εμάς, ώστε να δούμε αυτό το υπέροχο πλάσμα σε όλο του το μεγαλείο.
Με τα χρόνια, αμέτρητοι καρχαρίες έχουν γίνει διάσημοι στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό το βίντεο, όμως, αφήνει καταπλήσσει σταθερά εδώ και χρόνια τους χρήστες του Διαδικτύου, ενώ συνοδεύεται από τον ισχυρισμό ότι δείχνει τον μεγαλύτερο λευκό καρχαρία που έχει καταγραφεί ποτέ στην κάμερα, μέσα στη θάλασσα.

Το βίντεο έχει πλέον αναρτηθεί στη σελίδα του θαλάσσιου βιολόγου Padilla στο Facebook.
Ο καρχαρίας με το χαρακτηριστικό όνομα «Deep Blue», φέρεται να εντοπίστηκε κοντά στις ακτές του νησιού Γουαδελούπη του Μεξικού.

Ειδικοί που τον παρατήρησαν λένε ότι φαινόταν να μην ενοχλείται, καθώς περνούσε δίπλα από δύτες, δύο από τους οποίους βρίσκονταν μέσα σε ένα κλουβί.

Μετά τη συνάντηση αυτή, επιστήμονες και θαλάσσιοι βιολόγοι υπέθεσαν ότι ο «Ντιπ Μπλου» ήταν περίπου 50 ετών εκείνη την εποχή. Και φαινόταν να είναι έγκυος, κάτι που τον έκανε να δείχνει ακόμα μεγαλύτερος.

Επτά χρόνια από τότε, δεν γνωρίζουμε πλέον πολλά για την τύχη του.

Οι ερευνητές Μεγάλου Λευκού Καρχαρία αναλαμβάνουν μεγάλα ρίσκα για να αλλάξουν την οπτική γωνία των ανθρώπων, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεράστια «αρπακτικά» των θαλασσών.

Μελετούν τους «τέλειους θηρευτές» για να αποκαλύψουν την πραγματική τους φύση και στη συνέχεια μοιράζονται τη γνώση με τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά η δουλειά τους είναι επικίνδυνη, καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πάει στραβά κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης.

Το 2019, ερευνητές κατάφεραν να κινηματογραφήσουν ένα ασυνήθιστο επεισόδιο που έδειχνε δύο φρενήρεις λευκούς καρχαρίες να σκίζουν γιγάντια κομμάτια ο ένας από τον άλλο.

Στη συνέχεια, το 2021, ένα απίστευτο βίντεο απαθανάτισε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία που ονομάστηκε από τους ειδικούς ως ο «πιο κακοποιημένος καρχαρίας στον κόσμο».

με πληροφορίες https://www.ladbible.com/

Δημοφιλή