Ο νέος φουτουριστικός κυκλικός ουρανοξύστης στο Ντουμπάι σε ύψος 550 μέτρων

Το Downtown Circle σχεδιάστηκε για να επαναπροσδιορίσει δραστικά τον ορίζοντα της πόλης.
Το Downtown Circle, 500 μέτρα πάνω από το Ντουμπάι
instagram.com/downtowncircle/
Το Downtown Circle, 500 μέτρα πάνω από το Ντουμπάι

Το ZNera Space οραματίζεται το φουτουριστικό Downtown Circle για να επαναπροσδιορίσει δραστικά τον ορίζοντα του Ντουμπάι με ένα υπερυψωμένο υπερ-αποδοτικό αστικό κέντρο.

Ο εν λόγω ουρανοξύστης θα χτιστεί γύρω από το Μπουρτζ Χαλίφα, στο κέντρο του Ντουμπάι. Σχεδιάστηκε να έχει ύψος 550 μέτρα και περίμετρο 3.000 μέτρα και να αποτελείται από δύο διασυνδεόμενους βασικούς δακτύλιους, στους οποίους θα φιλοξενούνται χώροι κατοικιών, εμπορίου, πολιτισμού και δημόσιοι χώροι. Και θα τυλίγει το υψηλότερο κτήριο του πλανήτη, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα, που σχεδίασε το γραφείο Skidmore, Owings and Merrill.

Το Znera αποκαλεί «συνεχή μητρόπολη» τον Downtown Circle και πιστεύει ότι θα προσφέρει λύση στην ταχύτατη αστικοποίηση του Ντουμπάι και αύξηση του πληθυσμού του. «Η προτεινόμενη μεγα-δομή προσφέρει εναλλακτική στους κατά μόνας και μη συνδεδεμένους πύργους που απαντώνται στις περισσότερες μητροπολιτικές περιοχές. Με περίμετρο τριών χιλιομέτρων, ο δακτύλιος λειτουργεί ως μία συνεχή μητρόπολη που είναι ευέλικτη και κοιτά μπροστά» σχολίασαν οι αρχιτέκτονες.

Ανάμεσα στους δακτύλιους, σαν σε σάντουιτς, μία «στρώση» πράσινου την οποία το ZNera χαρακτηρίζει «πράσινο πνεύμονα» των κτιρίων.

ΠΗΓΗ: designboom.com , ΑΠΕ