Ο Ντέιν έπεισε το δημοτικό συμβούλιο: Ο χιονοπόλεμος δεν είναι έγκλημα (πλέον...)

Ο 9χρονος Ντέιν πέτυχε τη νομιμοποίηση του...χιονοπόλεμου σε μία μικρή πόλη του Κολοράντο στις ΗΠΑ

Ένα 9χρονο αγόρι έπεισε τους τοπικούς άρχοντες μιας μικρής πόλης στο Κολοράντο των ΗΠΑ, να ανατρέψουν την απαγόρευση του χιονοπόλεμου, η οποία παρέμενε σε ισχύ επί σχεδόν έναν αιώνα και ήδη γνωρίζει ποιος θα είναι ο πρώτος στόχος του...

Ο Ντέιν Μπεστ, ο οποίος ζει στην συχνά χιονισμένη πόλη της Σέβερενς, παρουσίασε τα επιχειρήματά του σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης το βράδυ της Δευτέρας και τα μέλη ψήφισαν ομόφωνα για την άρση της απαγόρευσης.

«Νομίζω ότι είναι ένας ξεπερασμένος νόμος», δήλωσε ο Ντέιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης. «Θέλω να μπορώ να ρίξω μια χιονόμπαλα χωρίς να έχω πρόβλημα».

Η μητέρα του δήλωσε στο The Greeley Tribune, ότι ο γιος της είχε μιλήσει για το πρόβλημα με τις χιονόμπαλες από τότε που ανακάλυψε, πριν από ένα μήνα, ότι ήταν παράνομο να πετάξει μπάλες χιονιού μέσα στα όρια της πόλης. Την τελευταία φορά που χιόνιζε, Ντέιν είπε ότι μαζί με τους φίλους του κοίταξε την αστυνομία και αστειεύτηκε πως θα παραβιάσει το νόμο!

Ο αντιδήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι ο κανόνας ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου διατάγματος, που κατέστησε παράνομο να πετάει πέτρες ή να πυροβολεί κάποιο ανθρώπους, ζώα, κτίρια, δέντρα και οποιαδήποτε άλλη δημόσια ή ιδιωτική ιδιοκτησία ή οχήματα.

Οι χιονοστιβάδες θεωρήθηκαν με βάση αυτό τον κανόνα... ”βλήματα”.

Μετά από την επιτυχία του το βράδυ τη Δευτέρας, ο Ντέιν δήλωσε ότι ο 4χρονος αδελφός του, ο Νταξ, πρέπει... να προσέξει. Γιατί, όταν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ζήτησαν από τον Ντέιν κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί τους να διευκρινίσει, ποιόν θέλει να χτυπήσει με χιονόμπαλα, εκείνος έδειξε τον μικρό αδελφό του.

Ο Ντέιν έχει και ένα ινδικό χοιρίδιο, το οποίο είναι επίσης παράνομο στην πόλη του...