Ο Πούτιν απένειμε βραβείο φιλίας στον ηθοποιό Στίβεν Σίγκαλ

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Σίγκαλ, ο οποίος έχει και τη ρωσική υπηκοότητα.
Sputnik Photo Agency via Reuters

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απένειμε κρατικό βραβείο στον ηθοποιό του Χόλιγουντ Στίβεν Σίγκαλ για να τον επιβραβεύσει για το διεθνές ανθρωπιστικό και πολιτιστικό του έργο, όπως προκύπτει από κρατικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Το διάταγμα ανέφερε ότι στον 70χρονο πρωταγωνιστή ταινιών δράσης όπως η ταινία «Under Siege» απονεμήθηκε το Τάγμα Φιλίας της Ρωσίας.

Όπως επισημαίνει το Reuters, δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Σίγκαλ, ο οποίος έχει και τη ρωσική υπηκοότητα.

RIA Novosti via Reuters

Το διάταγμα ανέφερε το έργο του Σίγκαλ ως ειδικού εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για τις ανθρωπιστικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

Ο γεννημένος στις ΗΠΑ ηθοποιός και ασκούμενος στις πολεμικές τέχνες έχει εργαστεί στην Ιαπωνία και θαυμάζει εδώ και χρόνια τον Πούτιν, από τον οποίο έλαβε ρωσικό διαβατήριο το 2016.

Ο Σίγκαλ, συχνός επισκέπτης της Ρωσίας, υποστήριξε την προσάρτηση της ουκρανικής περιοχής της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014 ως «πολύ λογική», εντάχθηκε σε ένα φιλοκρεμλινικό κόμμα το 2021 και επισκέφθηκε ένα ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της ανατολικής Ουκρανίας το περασμένο καλοκαίρι, όπου συναντήθηκε με έναν υποστηριζόμενο από τη Ρωσία αυτονομιστή ηγέτη.

Η Ουκρανία απαγόρευσε το 2017 την είσοδο του Σίγκαλ για πέντε χρόνια για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Δημοφιλή