Ο πολίστας του Ολυμπιακού Φιλίπ Φιλίποβιτς βούτηξε σε ποταμό της Σερβίας να σώσει νεαρό

Δυστυχώς δεν κατάφερε να τον σώσει.
via Associated Press

Ο πολίστας του Ολυμπιακού Φίλιπ Φιλίποβιτς, κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να αποτρέψει μία τραγωδία σε ποτάμι της Σερβίας, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Μία βόλτα τριών φίλων με θαλάσσιο ποδήλατο εξελίχθηκε σε τραγωδία, παρά την προσπάθεια του Φιλίποβιτς.

Δύο από τους τρεις φίλους πήδηξαν στα νερά για να κολυμπήσουν, στον ποταμό Σάβα. Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν κοντά, αναφέρουν ότι ο 21χρονος Αντρίγια κολύμπησε αρκετή ώρα και προφανώς κουράστηκε. Σε συνδυασμό με τα επικίνδυνα ρεύματα δεν μπορούσε να βγει από το νερό με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.

Στο σημείο αυτό βρισκόταν και ο διεθνούς φήμης πολίστας το Ολυμπιακού Φίλιπ Φιλίποβιτς, ο οποίος κατάλαβε τι συνέβαινε και ήταν ο πρώτος που πήδηξε στο νερό για να βρει τον νεαρό. Μάλιστα φώναξε και κάποιους που έπαιζαν βόλεϊ στην παραλία, ενώ ο ίδιος βούτηξε απ’ ευθείας χωρίς μάσκα και αναπνευστήρα, όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας που πρόσθεσε: «Έκανε ότι μπορούσε για να βρει το παιδί».

Στη συνέχεια ήρθαν επαγγελματίες διασώστε αλλά δεν βρήκαν άμεσα τον 21χρονο νεαρό, γιατί τα νερά ήταν θολά και η βλάστηση έντονη.

Αρκετή ώρα μετά βρέθηκε το άψυχο σώμα του νεαρού, το οποίο οι διασώστες ανέσυραν στην επιφάνεια, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τον πνιγμό.