ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/09/2020 11:28 EEST

Ο τουρισμός πολυτελείας έκανε το θαύμα του

Το Elounda Peninsula εμφάνισε αύξηση στον τζίρο του, τον Αύγουστο του 2020!

Elounda Peninsula All Suite Hotel
.

Είναι από τα παράδοξα, όμως έχουν και την εξήγησή τους. Το άνοιγμα των συνόρων δημιούργησε και τουριστικές ευκαιρίες. Ειδικά για ξενοδοχεία που έχουν το knowhow στη φιλοξενία vip προσώπων.

Τι θέλω να πω; Ότι, δεδομένης της κατάστασης με τον κορονοϊό, όσοι ήθελαν να κάνουν διακοπές (και) στην Ελλάδα και είχαν την οικονομική δυνατότητα, προτίμησαν τις εξατομικευμένες λύσεις. Δηλαδή, να μετακινηθούν με δικό τους μέσο και να πάνε σε ένα ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Elounda Peninsula All Suite Hotel, συμφερόντων της οικογένειας Σπύρου Κοκοτού, το οποίο τον Αύγουστο του 2020 εμφάνισε αύξηση τζίρου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ οι επιδόσεις του ήταν κι από τις καλύτερες την τελευταία δεκαετία στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.  

Κι είναι εντυπωσιακό ότι με μέση πληρότητα 84%, το Elounda Peninsula είναι από τα ελάχιστα ξενοδοχεία της Ευρώπης, που εν μέσω της πανδημίας, είδε τα έσοδα του να αυξάνονται αντί να μειώνονται.  

«Όταν τον Μάρτιο του 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την πανδημία, πήραμε τη στρατηγική απόφαση να στοχεύσουμε στα πολύ υψηλά εισοδήματα,» λέει ο Ηλίας Κοκοτός. «Δεν προχωρήσαμε σε προσφορές και εκπτώσεις, αλλά αντίθετα προσελκύσαμε τους επισκέπτες αυτούς που είχαν μεν προτεραιότητα την ασφάλεια αλλά και την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιδιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις τους.»

Μάλιστα, όπως είπε ο Ηλίας Κοκοτός «τόσο στο Elounda Peninsula, όσο και στο άλλο μας ξενοδοχείο Elounda Mare, όλες οι ακριβές σουίτες και βίλες σημείωσαν εξαιρετικά υψηλές πληρότητες τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο.»  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 το Elounda Peninsula All Suite Hotel, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της πλήρους ανακαίνισής του (ύψους 7 εκατ. ευρώ), ενώ η οικογένεια Κοκοτού σχεδιάζει μεθοδικά τη συνέχεια του επενδυτικού της σχεδίου τόσο στο ίδιο ξενοδοχείο όσο και στα άλλα δύο καταλύματα συμφερόντων της, του Elounda Mare Hotel, Relais & Châteaux και του Porto Elounda Golf & Spa Resort.