Ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι θα σέβεται περισσότερο «τον προσωπικό χώρο των γυναικών»

Προσπάθεια του πρώην αντιπροέδρου να κλείσει το θέμα, καθώς εξετάζει σοβαρά μία υποψηφιότητα για την προεδρία.
zz/Dennis Van Tine/STAR MAX/IPx

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν, σε μία προσπάθεια να ανακόψει την κλιμάκωση των αντιδράσεων με αφοrμή τις καταγγελίες ορισμένων γυναικών ότι με την κοντινή σωματική επαφή από μέρους του τις έκανε να αισθανθούν άβολα, εμφανίστηκε σε βίντεο την Τετάρτη 3 Απριλίου, για να δηλώσει ότι «οι κοινωνικές συμβάσεις αλλάζουν» και «πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να σέβεται τον προσωπικό χώρο των ανθρώπων».

«Στην καριέρα μου, πάντα προσπάθησα να διαμορφώσω ανθρώπινες σχέσεις - αυτή είναι η δική μου ευθύνη, νομίζω», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του, στο Twitter. «Κουνάω τα χέρια, αγκαλιάζω ανθρώπους, αρπάζω άντρες και γυναίκες από τους ώμους και λέω: Μπορείτε να το κάνετε αυτό...», ανέφερε.

Αλλά πρόσθεσε: «Τα κοινωνικά πρότυπα έχουν αρχίσει να αλλάζουν, έχουν μετατοπιστεί - και τα όρια της προστασίας του προσωπικού χώρου έχουν επαναπροσδιοριστεί. Το καταλαβαίνω... Ακούω τι λένε.»

Το βίντεο ήταν η τέταρτη προσπάθεια, καθώς οι σύμβουλοι του Τζο Μπάιντεν εκτιμούν, προφανώς, ότι έπρεπε να κάνουν περισσότερα, από τότε που η Λούσι Φλόρες - πρώην στέλεχος των Δημοκρατικών στη Νεβάδα - δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο περιέγραψε ότι αισθάνθηκε άβολα, επειδή ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την άγγιξε ακατάλληλα και την φίλησε στο κεφάλι το 2014.

Στο βίντεο, ωστόσο, ο Μπάιντεν δεν ζήτησε συγγνώμη από γυναίκες που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες να διατυπώνουν την άποψη ότι η συμπεριφορά του τις ενόχλησε.

Denise Truscello via Getty Images

Ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει σοβαρά μία υποψηφιότητα για την προεδρία και αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει τις αποφάσεις του αυτό το μήνα.

Αναλυτές εκτιμούν, ότι οι σύμβουλοί του προτίμησαν να τοποθετηθεί μέσα από αυτό το βίντεο ο πρώην αντιπρόεδρος, αντί να εμφανιστεί σε τηλεοπτική συνέντευξη, όπου θα υπήρχε ρίσκο...

Στο βίντεο, το οποίο μοιάζει να γυρίστηκε σε κινητό τηλέφωνο, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «ποτέ δεν σκέφτηκε ότι η πολιτική είναι κρύα και αποστειρωμένη».

Denise Truscello via Getty Images
Πήγαινε στην αρχική σελίδα