Βίντεο: Ο ζωολογικός κήπος του Οχάιο υποδέχτηκε πέντε γλυκύτατα μωρά σε ένα μήνα

Ενα θαλάσσιο λέοντα, μια καμηλοπάρδαλη, δύο κόκκινα πάντα και ένα σιαμάνγκ.

Χαράς ευαγγέλια στον ζωολογικό κήπο του Κολόμπους στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς είχαμε αφίξεις νέων μελών.

Ο ζωολογικός κήπος του Οχάιο υποδέχτηκε πέντε μωρά μέσα σε ένα μήνα: ένα λιοντάρι, μια καμηλοπάρδαλη, δύο κόκκινα πάντα και ένα σιαμάνγκ.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που καλωσορίζουμε αυτά τα μωρά, καθώς όλα αντιπροσωπεύουν την ελπίδα για το μέλλον των ειδών που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο προκλήσεις στο φυσικό τους περιβάλλον», δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Columbus Zoo και Aquarium, Τομ Σταφ.

«Επιπλέον, αυτές οι αφίξεις είναι εξαιρετικά ξεχωριστές, καθώς το προσωπικό μας έχει εργαστεί αδιάλειπτα για να διασφαλίσει ότι τα ζώα συνέχισαν να λαμβάνουν φροντίδα υψηλής ποιότητας κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που ο ζωολογικός κήπος παρέμεινε κλειστός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Πρώτα, στις 29 Μαΐου, ήρθε γεννήθηκε ένα σιαμάνγκ. Το φύλο και το όνομα του μωρού δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Η μαμά, Όλγα, ήταν «πολύ προσεκτική με το μωρό της», είπε το προσωπικό του ζωολογικού κήπου. Είναι η τρίτη φορά που η 31χρονη μαμά - μία από τις γηραιότερες σε μητέρες σιαμάνγκ - και ο μπαμπάς Ράσιντ απέκτησαν μωρό.

<br>Η Όλγα στα 31 της είναι μία από τις γηραιότερες σε ηλικία σιαμάνγκ.

Η Όλγα στα 31 της είναι μία από τις γηραιότερες σε ηλικία σιαμάνγκ.
Grahm S. Jones, Columbus Zoo and Aquarium

Δύο κόκκινα πάντα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, γεννήθηκαν στις 13 Ιουνίου. Ευτυχείς γονείς η Κόρα ηλικίας δύο ετών και ο Γκεν Τσο, 7 ετών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που δύο κόκκινα πάντα γεννιούνται στο ζωολογικό κήπο του Κολόμπους από το 2015.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα μικρά πάντα όταν είναι περίπου 4 μηνών, καθώς αρχίζουν να εξερευνούν τον κόσμο μακριά από την φωλιά τους.

Στις 25 Ιουνίου, η Λάβελ ένας θαλάσσιος λέοντας της Καλιφόρνια, ηλικίας πέντε ετών, έφερε στον κόσμο το πρώτο θαλάσσιο λιοντάρι που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Κολόμπους.

Το μικρό θηλαστικό θα πρέπει να μεγαλώσει αρκετά και να μάθει να κολυμπάει προτού μεταφερθεί σε μεγαλύτερο βιότοπο.

Τελευταίο απόκτημα μια καμηλοπάρδαλη Μασάι, με γονείς την Ζούρι δέκα ετών και μπαμπά τον Έντζι η οποία γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου.

Η Ζούρι γέννησε επίσης ένα μόσχο τον Οκτώβριο του 2018, αλλά το μωρό πέθανε από ιική εντερίτιδα μόλις 17 ημερών παρά την επιθετική θεραπεία από κτηνιάτρους του ζωολογικού κήπου.

Η ομάδα Animal Care του ζωολογικού κήπου Columbus παρακολουθεί στενά τη Ζούρι και τον μόσχο της μέσω κάμερας. Μέχρι στιγμής, είπαν, είναι μια υπέροχη μαμά. Το νεογέννητο στάθηκε όρθιο και περπάτησε μία ώρα μετά τη γέννησή του - μετά από πολλές προσπάθειες - και στην συνέχεια θήλασε για περισσότερο από μία ώρα.

Το φύλο του μοσχαριού δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, αλλά το προσωπικό λέει ότι το μικρό φαίνεται να είναι υγιές.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα