Οι ανεμβολίαστοι έχουν 29 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με κορονοϊό

Τα εμβόλια είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για να πάρουμε πίσω τον έλεγχο σε αυτήν την πανδημία.
Φωτο αρχείου
Φωτο αρχείου
Morsa Images via Getty Images

Μια νέα μελέτη από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έφερε στο φως νέα στοιχεία για το εμβόλιο και αποκάλυψε ότι τα άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα κατά του COVID-19 έχουν 29,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, σε σχέση τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Η μελέτη, η οποία εξέτασε λοιμώξεις σε περισσότερους από 43.000 ανθρώπους στο Λος Άντζελες από τον Μάιο έως τoν Ιούλιο, θέτει έναν σαφή αριθμό σε κάτι που υποστηρίζουν οι υπάλληλοι δημόσιας υγείας σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και μήνες: Τα άτομα που εμβολιάζονται κατά της COVID-19 μειώνουν δραστικά τις πιθανότητές τους να νοσήσουν σοβαρά από τον ιό.

«Αυτά τα δεδομένα μας υπενθυμίζουν ότι εάν δεν έχετε εμβολιαστεί ακόμα, είστε σε υψηλό κίνδυνο», δήλωσε η διευθύντρια του CDC, Ροσέλ Βαλένσκι, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, αφού μοιράστηκε τα νέα ευρήματα.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των μη εμβολιασμένων ήταν σχεδόν πέντε φορές υψηλότερα από αυτά των πλήρως εμβολιασμένων, ρίχνοντας περαιτέρω φως στον τρόπο με τον οποίο τα εμβόλια αποτρέπουν την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών.

«Σας παρακαλώ, μην υποτιμάτε τον κίνδυνο σοβαρών συνεπειών αυτού του ιού», συνέχισε η Βαλένσκι. «Τα εμβόλια είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για να πάρουμε πίσω τον έλεγχο σε αυτήν την πανδημία».

Η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει τώρα πάνω από το 98% των περιπτώσεων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε η Βαλένσκι. Η απειλή μιας τέτοιας επικίνδυνης μετάλλαξης σε συνδυασμό με τα καθυστερημένα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη τη χώρα έχει δημιουργήσει κατακλυσμό νέων κρουσμάτων σε κάποιες κοινότητες και έλλειψη κλινών στα νοσοκομεία.

Μεταξύ όλων των πολιτειών των ΗΠΑ, η Αλαμπάμα και το Μισισιπί είναι στον πάτο με το χαμηλότερο ποσοστό κατοίκων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι - και υποφέρουν από τις συνέπειες.

Στην Αλαμπάμα, περισσότερες από τις μισές κλίνες ΜΕΘ στην πολιτεία καταλαμβάνονται από ασθενείς με COVID-19, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για άτομα με άλλες ασθένειες, ενώ ορισμένα σχολεία χρειάστηκε να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το Μισισιπί θέτει επανειλημμένα νέα ρεκόρ για κρούσματα κορονοϊού, νοσηλείες και θανάτους. Την Τρίτη, το υγειονομικό τμήμα της πολιτείας ανακοίνωσε ότι η πολιτεία είχε θέσει νέο ρεκόρ ημέρας για τους θανάτους από την COVID-19, αφού 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε την πλήρη έγκριση στο εμβόλιο Pfizer-BioNTech τη Δευτέρα, καθιστώντας το πρώτο εμβόλιο που φτάνει σε αυτή την έγκριση στις ΗΠΑ. Ορισμένες κυβερνήσεις, σχολεία και επιχειρήσεις άρχισαν να εφαρμόζουν απαιτήσεις εμβολίου αργότερα εκείνη την ημέρα ως απάντηση στην απόφαση του FDA.

Δημοφιλή