Φαούτσι: Στα μέσα φθινoπώρου η έγκριση για τον εμβολιασμό παιδιών

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δοθεί πλήρη έγκριση και στα άλλα εμβόλια κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ.
POOL New via Reuters

Περαιτέρω πλήρεις εγκρίσεις στις ΗΠΑ για τα εμβόλια κατά της COVID-19 αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε την Τρίτη ο κορυφαίος αξιωματούχος μολυσματικών ασθενειών της χώρας, Δρ. Φαούτσι, μία ημέρα μετά ευρύτερη έγκριση του FDA για τη λήψη του εμβολίου της Pfizer-BioNTech.

Επίσης ο Δρ Φαούτσι δήλωσε ότι αναμένεται να δοθεί άδεια για εμβολιασμούς παιδιών, κάτω των 12 ετών ακόμα και ως τα μέα του φθινοπώρου.

Ο ανώτερος ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν και επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε στο MSNBC ότι αναμένει τα εμβόλια των Moderna και Johnson & Johnson να εξασφαλίσουν την πλήρη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων σχετικά σύντομα, πιθανώς μέσα σε λίγες εβδομάδες.

″Νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα” η Pfizer ή η Moderna να λάβουν έγκριση από τον FDA για εμβολιασμό σεμικρότερα παιδιά πριν από την επερχόμενη περίοδο των εορτών, είπε στο πρόγραμμα “Today” του NBC News. «Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει στα μέσα του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα».

«Αν μπορέσουμε να περάσουμε αυτόν τον χειμώνα και καταφέρουμε πραγματικά να εμβολιαστεί η πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των 90 εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να έχουμε έναν καλό έλεγχο (της επιδημίας) την άνοιξη του 2022», δήλωσε εξάλλου ο Φάουτσι στο CNN αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: Reuters

Δημοφιλή