ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/04/2018 16:49 EEST

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Aρνητικά σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας επέμεινε και πάλι στη θεωρία της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, παρ′ ότι αυτή διαψεύδεται πια, ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία θα του απευθύνει σήμερα ένα ερώτημα: Αν είναι καθαρή η έξοδος, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ακυρώνει εδώ και τώρα τις νέες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολογήτου που με δική του υπογραφή θα ισχύσουν το 2019 και το 2020;».

Το ΚΚΕ από την άλλη σχολίασε πως «ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι όταν μιλάει για “καθαρή έξοδο” εννοεί την αταλάντευτη “ολοκλήρωση του προγράμματος” του 3ου μνημονίου και τη διατήρηση όλων των δεσμεύσεων μετά. Θυμίζει αυτό που λέει ο λαός μας: “παρ’ τον στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου”».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, κ. Δημήτρης Τσιόρδας είπε πως «ο κ.Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα τα ίδια παραμύθια, μήπως και συγκρατήσει κάποιους από εκείνους που τον πίστεψαν και τώρα απογοητευμένοι και εξαπατημένοι του γυρίζουν την πλάτη. Μιλάει και ξαναμιλάει περί “καθαρής εξόδου” αποσιωπώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τις περικοπές που ήδη έχει ψηφίσει για το 2019 και το 2020».

«Αναφέρεται σε καθαρή έξοδο με την ίδια ευκολία που μιλούσε για κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο. Το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι ο λαϊκισμός είτε αντιπολιτευτικός είτε κυβερνητικός είναι πάντα λαϊκισμός. Δεν βλέπει την περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών, την περαιτέρω αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, τον φορολογικό, ασφαλιστικό και οικονομικό στραγγαλισμό αλλά βλέπει μόνο πολίτες ξανά αισιόδοξους» είναι το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ.

Το Κίνημα Αλλαγής τέλος επικρίνει τον πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Μίλησε σήμερα για ”ραγιαδισμό”, εκείνος που τα έδωσε όλα στην τρόικα. Μίλησε για ”καθαρή έξοδο”, εκείνος που συμφώνησε νέα επιτροπεία και κόβει συντάξεις. Μίλησε για ”σχέδιο ανάπτυξης”, εκείνος που μας χρέωσε με 200 δισεκατομμύρια ευρώ”. Μίλησε για ”παρεμβάσεις από τη δικαιοσύνη”, εκείνος που έχει συστήσει θύλακες παρακράτους μέσα σε αυτήν. Μίλησε για ”παραδημοσιογραφία”, εκείνος που καθοδηγεί το πιο άθλιο τμήμα του μαυροκίτρινου τύπου».

Sponsored Post