ΤΟ BLOG
11/03/2021 10:18 EET | Updated 11/03/2021 10:18 EET

Οι «Δέκα Εντολές»

Ωρα να κλείσει ο φαύλος κύκλος του εθνικού διχασμού.

Getty
.

Η αλήθεια για τα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στη χώρα μας είναι πια «επαναστατική». 

Άρα η κάθεσαι στη γωνία και σιωπάς απολαμβάνοντας τον «χρυσό κανόνα της σιωπής» ή λες ωμά και και αφτιασίδωτη την αλήθεια πληρώνοντας το σχετικό κόστος: 

1. Η επιλογή του διχασμού έχει ξεκινήσει από την επιβολή της Βασιλείας του Όθωνα, τον καθαρό παραμερισμό των οπλαρχηγών αλλά και των Διαφωτιστών που σμίλευσαν την εθνική προοπτική μας. Δυστυχώς ο διχασμός αυτός δεν έκλεισε.

2. Αυτή η επιλογή είναι συνειδητή και δεν επιτρέπει εσωτερικά πασαλείμματα και ανούσιες επικοινωνιακές αλλαγές. 

3. Τα όποια θεμέλια της καλούμενης «μεταπολίτευςης» που αντικατέστησε τη Δικτατορία διαβρώθηκαν από την ίδια εμετική λαιμαργία της μετριότητας και την απληστία όλων όσων συσσωρεύθηκαν, πρόθυμοι, στους προθαλάμους των «γραφείων» διψασμένοι να συμπεριληφθούν στις κομματικές «λίστες».

Ο στόχος τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις,ήταν να γραπωθούν από την ευκαιρία μιας εύκολης και πολύ «αποδοτικής» τεμπέλικης ανόδου. 

4. Η Μεταπολίτευση στηρίχτηκε σε τεχνητή- ψευδεπίγραφη συμφιλίωση. Το ζήσαμε όσοι, σαφώς, ελάχιστοι, ενσυνείδητα, μείναμε έξω των τειχών. Με τεράστιο κόστος.

Ο Εθνικός Διχασμός θα τελειώσει μόλις παύσουν να υπάρχουν οι χώροι και τα πρόσωπα που τον εκπροσωπούν. 

5. Στην απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού αλλά και της βίαιης ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς εναντίον του νεαρού, τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν «δήθεν» κάθε βία γιατί επιθυμούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω. Άλλο είναι η επίσημη εκδήλωση τους και άλλο η δράση της μάζας. Αλλιώς συμπεριφέρεσαι ως «ιερέας»( και άλλες οι ευθύνες σου) και αλλιώς ως όχλος. 

6. Από τα όργανα της Τάξης δεν είναι δίκαιο να απαιτείς να είναι άψογοι όταν εσύ ο ίδιος τους πετάς ψίχουλα και τους απαξιώνεις στον τρόπο που πρέπει να ασκήσουν το λειτούργημα τους. 

7. Το σύνθημα ”Ελλάδα να πεθάνεις να ζήσουμε εμείς” που ακούστηκε από νέους ηλικίας 20-30 οι οποίοι έσπασαν την εικόνα τής Παναγίας αποδεικνύει όσα περιγράφουμε ως φαινόμενα μιας βαθιάς παρακμής. 

8. Ο «πόλεμος» της Νέας Σμύρνης και οι περιουσίες αθώων και ανύποπτων πολιτών που καταστράφηκαν απέδειξαν ότι για άλλου είδους πόλεμου οι Γενίτσαροι δεν είναι ικανοί. Ούτε οι δήθεν «τρομοκράτες» ούτε οι πολιτικοί που «εξεγείρονται» και ουρλιάζουν στα ΜΜΕ . 

9. Στο δύσμοιρο ελληνικό πανεπιστήμιο και όχι μόνο επωάζεται το μίσος για την Πατρίδα και το Έθνος. Αυτή είναι η κατάντια της χώρας. 

10.Πολλοί φίλοι έστω και αν συντάσσονται απόλυτα με απόψεις μου ερωτούν βιαστικά: «Τι πρέπει να κάνουμε;». Η απάντηση μου είναι ότι για να επικρατήσουν βαθιές αλλαγές που δεν θα κάνουν κακό στην πορεία της χώρας πρέπει: 

Α. Να συνειδητοποιήσει, η πλειοψηφία ηγετών και πολιτών, τους κινδύνους που καλούμαστε, πλέον, να αντιμετωπίσουμε και 

Β. Να αναλάβουν να οδηγήσουν τη χώρα οι Άριστοι και ας μην αναρωτηθούμε τι σημαίνει αυτό. Είναι απλά το αντίθετο όλων όσων επεβλήθησαν με τους κανόνες της Αναξιοκρατίας και των αρχών του πολιτικού βολέματος. 

«Αρχή άνδρα δείκνυσι».