Οι Fleetwood Mac "βγάζουν το καπέλο" στον άνθρωπο που έκανε viral το τραγούδι "Dreams"

69 εκατομμύρια views, 8.47 εκατομμύρια on-demand streams και «σου χρωστάμε» από τον Μικ Φλίτγουντ είναι τα παράσημα του δημιουργού Νέιθαν Αποντάκα.
MEGA via Getty Images

Το τραγούδι “Dreams” των Fleetwood Mac, έκανε μέσα σε μία νύχτα, τον Νέιθαν Αποντάκα, γνωστό σε όλο τον πλανήτη, με το βίντεο που ανέβασε στο TikTok.

Εγινε το «αστέρι» του διαδικτύου, όταν στις 25 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε να κάνει σκέιτμπορντ, με ένα αναψυκτικό στο χέρι ενώ τραγουδούσε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των Fleetwood Mac.

Παρά το γεγονός πως ήταν απλό στην δημιουργία του, το βίντεο διάρκειας 22 δευτερολέπτων έγινε viral με περισσότερα από 69 εκατομμύρια views, τόσο στο Tik Tok όσο και στο Twitter.

Και αυτό δεν είναι η μόνη επιτυχία. Το “Dreams” που κυκλοφόρησε το 1977 στο άλμπουμ “Rumors”, σύμφωνα με το μουσικό περιοδικό Billboard, έχει συγκέντρωσε την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, 8.47 εκατομμύρια on-demand streams, μία άυξηση του 125% σε σχέση με την εβδομάδα που αναρτήθηκε το βίντεο.

Φυσικά ο εκ των ιδρυτών του συγκροτήματος, Μικ Φλίτγουντ, δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος. Έτσι μόλις άνοιξε τον προσωπικό του λογαρισμό στο Tik Tok, το πρώτο βίντεο που ανέβασε ήταν να ανέβει σε ένα σκέιτμπορντ κρατώντας ένα ανψυκτικό ενώ τραγουδούσε το “Dreams”, θέλωντας με αυτό τον τρόπο να αποθεώσει τον Νέιθαν Αποντάκα.

Μάλιστα την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, οι δυό τους έδωσαν συνέντευξη στο BBC μέσω διαδικτύου και ο Μικ Φλίτγουντ ευχαρίστησε τον Νέιθαν Αποντάκα για την επιλογή του τραγουδιού στο βίντεο που έφτιαξε.

@mickfleetwood

@420doggface208 had it right. Dreams and Cranberry just hits different. #Dreams #CranberryDreams #FleetwoodMac

♬ Dreams (2004 Remaster) - Fleetwood Mac

«Σου χρωστάμε» ήταν τα λόγια του Μικ Φλίτγουντ.

«Είναι μία υπέροχη ιστορία, που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη αυτή την δύσκολη εποχή. Κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν και είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό», συμπλήρωσε.

Μιλώντας την ίδια μέρα στον ραδιοφωνικό παραγωγό Άντι Κόεν και στο Sirius XM, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μικ Φλίτγουντ, τόνισε πως η Στιβι Νικς, μέλος των Fleetwood Mac, που έγραψε το “Dreams”, θα υποκλινόταν στον Νέιθαν Αποντάκα για την επιτυχία του.

«Πρέπει να πανηγυρίζει αυτή την στιγμή. Είναι φανταστικό που συνδεθήκαμε με τέτοιο αναπάντεχο τρόπο. Αυτό είναι που το κάνει μοναδικό. Δεν είναι όλα πάντα προγραμματισμένα».

Να σημειωθεί πως ο Μικ Φλίτγουντ δεν ήταν ο μόνος που αποθέωσε τον Νέιθαν Αποντάκα. Η εταιρεία αναψυκτικών Ocean Spray, για να τον ευχαριστήσει για την χρήση του προϊόντος της στο βίντεο, του χάρισε ένα ολοκαίνουργο ημιφορτηγό, η καρότσα του οποίου ήταν γεμάτη από το αγαπημένο του ποτό.

Δημοφιλή