Οι Iron Maiden διεκδικούν 2 εκατ. δολάρια από εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών

Κατέθεσαν μήνυση για τον πιο προφανή λόγο.
ASSOCIATED PRESS

Οι Iron Maiden κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της εταιρίας βιντεοπαιχνιδιών 3D Realms για το παιχνίδι «Ion Maiden», το οποίο χαρακτηρίζουν ως μια «απίστευτα κραυγαλέα» παράβαση του εμπορικού σήματός τους.

Η αγωγή, με την οποία απαιτούν αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζει ότι ο τίτλος του παιχνιδιού θα προκαλέσει «σύγχυση μεταξύ των καταναλωτών», «είναι σχεδόν πανομοιότυπος με το σήμα των Iron Maiden στην εμφάνιση, τον ήχο και τη συνολική εμπορική εντύπωση» και «προσπαθεί να πουλήσει πατώντας στη φήμη των Iron Maiden».

Η μπάντα υποστηρίζει ότι το όνομα του πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, Σέλεϊ Χάρισον, παραπέμπει στον μπασίστα των Iron Maiden, Στιβ Χάρις, και ότι το εικονίδιο του κρανίου που εμφανίζεται είναι παρόμοιο με τη μασκότ Eddie του συγκροτήματος.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι το παιχνίδι είναι παρόμοιο με το παιχνίδι των Iron Maiden, Legacy of the Beast (μτφ. Κληρονομιά του θηρίου), και αναφέρεται σε παραδείγματα οπαδών τους, που γράφουν στο διαδίκτυο ότι νόμιζαν πως πρόκειται για σχετικό με την μπάντα προϊόν.

Η 3D Realms, που είχε προηγουμένως δημιουργήσει τα δημοφιλή παιχνίδια Duke Nukem και Max Payne, απάντησε στο Twitter, λέγοντας ότι «θα επανεξετάσουμε τις επιλογές μας, μόλις λάβουμε επίσημη ειδοποίηση για την αγωγή και θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή».

Το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και η 3D Realms προσθέτει ότι «όλοι εξακολουθούν να εργάζονται επιμελώς πάνω στο Ion Maiden για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία αργότερα αυτό το έτος».

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή