Οι νέες BMW Σειρά 4 Coupe και Cabrio

Eπιμελώς ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση, νέα στοιχεία εξοπλισμού.
www.tomkirkpatrick.de

Ανανεωμένη παρουσιάζεται η BMW Σειρά 4 και στις δύο της εκδόσεις, Coupe και Cabrio.

Το μοντέλο θα λανσαριστεί τον Μάρτιο και φέρει αρκετές διαφορές και προσθήκες από το απερχόμενο, έχοντας οπτικά και λειτουργικά αναβαθμισμένους προβολείς LED, νέα τιμόνια με paddles, τα οποία επιτρέπουν ιδιαίτερα γρήγορες χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων.

Η BMW Σειρά 4 Coupe συνδυάζει τις δυναμικά ρέουσες γραμμές και τις διευρυμένες αναλογίες με ένα αμάξωμα βελτιστοποιημένο με γνώμονα την ευελιξία και τη στρεπτική ακαμψία. Παράλληλα, το πλαίσιο είναι ρυθμισμένο για δυναμικές επιδόσεις. Η διάταξη με τα δύο ανεξάρτητα πίσω καθίσματα είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό της τετραθέσιας καμπίνας. Η δε δυνατότητα αναδίπλωσης του πάγκου των πίσω καθισμάτων σε τρία τμήματα αυξάνει την ευελιξία για τη μεταφορά σπορ εξοπλισμού και αποσκευών για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Tom KirkpatrickTom Kirkpatrick/BMW AG

Από την άλλη, οι τέσσερις επιβάτες της BMW Σειράς 4 Cabrio μπορούν να βιώσουν μία ιδιαίτερη εκλεπτυσμένη αίσθηση, η οποία οφείλεται κυρίως στη χαμηλή σιλουέτα του αυτοκινήτου. Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την BMW Σειρά 4 Cabrio είναι η τοξοειδούς σχήματος μαλακή οροφή, η οποία συνδυάζει τη στιβαρότητα μιας αναδιπλούμενης σκληρής οροφής με την κλασική αισθητική μιας υφασμάτινης. Ο ηλεκτρικός μηχανισμός της οροφής μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με ταχύτητα έως και 50 χλμ./ώρα, με την διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος να διαρκεί 18 δευτερόλεπτα.

Οι αποδοτικοί κινητήρες, η έξυπνη σχεδίαση με γνώμονα τη μείωση του βάρους και τα βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Παράλληλα, η ήπια υβριδική τεχνολογία 48V που υιοθετείται σε ορισμένα μοντέλα αυξάνει την ισχύ και βελτιώνει την αποδοτικότητα. Εκτός από το καπό, τα εμπρός πλαϊνά πάνελ και τις πόρτες, πολλά εξαρτήματα του πλαισίου είναι επίσης κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Και με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,25 στην περίπτωση του coupé και μόλις 0,27 για το cabrio, αμφότερα προσφέρουν υψηλή αεροδυναμική απόδοση.

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων της νέας BMW Σειράς 4 περιλαμβάνει ισχυρούς και εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ηλεκτροκίνηση με τη μορφή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V.

Tom KirkpatrickTom Kirkpatrick/BMW AG

Οι straight-six κινητήρες βρίσκονται κάτω από το καπό των εκδόσεων M Performance και στις δύο σειρές μοντέλων, καθώς και στις νέες BMW 430d xDrive Coupé και BMW 430d Cabrio, των οποίων ο πετρελαιοκινητήρας έχει απόδοση 210 kW/286 hp. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης απόδοσης 135 kW/184 hp και 180 kW/245 hp, αντίστοιχα, και έναν τετρακύλινδρο diesel 140 kW/190 hp. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο είτε μέσω της κλασικής πίσω κίνησης είτε μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, ανάλογα με την παραλλαγή του μοντέλου.

Τα μοντέλα εφοδιάζονται με μεγάλη ποικιλία συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, περιλαμβάνοντας συστήματα για αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση.

Δημοφιλή