Οι πιο ακριβές τηγανιτές πατάτες του κόσμου έχουν λίστα αναμονής 10 εβδομάδων

Το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε επισήμως από το Guinness World Records.
Οι πιο ακριβές πατάτες του κόσμου σε όλο το μεγαλείο τους.
EDUARDO MUNOZ via REUTERS
Οι πιο ακριβές πατάτες του κόσμου σε όλο το μεγαλείο τους.

Ενα εστιατόριο της Ν. Υόρκης μόλις έσπασε το ρεκόρ για τις πιο ακριβές τηγανιτές πατάτες του κόσμου.

Το Serendipity3, που βρίσκεται στο Upper East Side του Μανχάταν κι είχε κλείσει επί ένα χρόνο για να ανακαινιστεί, άνοιξε στις 9 Ιουλίου και παρουσίασε τις “Crème de la Crème Pomme Frites”, στην τιμή των 200 δολαρίων, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ τιμής για τηγανιτές πατάτες. Το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε επισήμως από το Guinness World Records.

Οι πατάτες του Serendipity3 είναι της ποικιλίας Chipperbec, που έχουν λεπτή φλούδα, χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και υψηλή περιεκτικότητα αμύλου. Οταν τηγανίζονται, απορροφούν λιγότερο λάδι σε σχέση με άλλες ποικιλίες και διατηρούν το λευκό χρώμα τους.

Αφού κοπούν, μπλανσάρονται σε σαμπάνια Dom Perignon και ξύδι σαμπάνιας J. LeBlanc French Champagne Ardenne και στη συνέχεια τηγανίζονται τρεις - ναι τρεις - φορές σε λίπος χήνας. Και όχι οποιοδήποτε λίπος χήνας, φυσικά, αλλά εισαγόμενο από τη Νοτιοδυτική Γαλλία.

Πριν σερβιριστούν, γαρνίρονται με αλάτι και λάδι τρούφας και στολίζονται με ένα πανάκριβο πεκορίνο με τρούφα - Crete Senesi Pecorino Tartufello - ξύσματα τρούφας Black Summer από την Ούμπρια της Ιταλίας και σκόνη βρώσιμου χρυσού 23 καρατίων.

Οι πολυτελείς τηγανιτές πατάτες συνοδεύονται από μία εξ ίσου εξωφρενική σώς Mornay, φτιαγμένη από βούτυρο αγελάδων - που τρέφονται με γρασίδι - βούτυρο μαύρης τρούφας και έναν συνδυασμό ελβετικών τυριών ρακλέτ και γκριγιέρ με τρούφα.

Εννοείται ότι σερβίρονται σε κρυστάλλινα σκεύη κι αν σας άνοιξε η όρεξη, θα πρέπει να περιμένετε, διότι υπάρχει λίστα αναμονής δέκα εβδομάδων.